Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: Δεν εγκαταλείπουμε τα Σκόπια στα χέρια της Τουρκίας – Κίνδυνος τζιχαντισμού

Νίκος Κοτζιάς: Δεν εγκαταλείπουμε τα Σκόπια στα χέρια της Τουρκίας – Κίνδυνος τζιχαντισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την ανησυχία του κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς, στην ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα για τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών που διεξήχθη την Πέμπτη υπό τη διοργάνωση του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι αντιπολιτευόμενοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ποια είναι τα πραγματικά γεωπολιτικά προβλήματα της χώρας.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην καταστροφολογία που υφίσταται «ως η χώρα να κινδυνεύει από έναν έντιμο συμβιβασμό με ένα μικρό κράτος που δεν το εγκαταλείπει στα χέρια της Τουρκίας».

Αυτό, όπως τόνισε, δείχνει ότι δεν γίνονται κατανοητοί οι μεγάλοι κίνδυνοι στα βόρειά μας με αυτό τον γείτονα, όπως η κατάληψή του από την Τουρκία και ο κίνδυνος μετασχηματισμού του εθνικισμού σε μουσουλμανικό φονταμενταλισμό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη ενός περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας, στο φυσικό μας χώρο που είναι τα Βαλκάνια, για την ανάπτυξη της Ελλάδας τώρα που βγαίνει από την κρίση.

«Υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που θρέφονται πολιτικά από την μη λύση των προβλημάτων: αφήστε το σπίτι να καεί για να μπορώ να κατηγορήσω τους γείτονες. Εγώ δεν θα αφήσω το σπίτι μου να καεί κι ας μη κατηγορώ κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα