Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 54,1% των Σκοπιανών λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών – Δεν θέλουν να αλλάξουν όνομα

Το 54,1% των Σκοπιανών λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών – Δεν θέλουν να αλλάξουν όνομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Δημοσκοπήσεις, Δημοψήφισμα, Σκόπια,

Ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, με το 54,1% να λέει «όχι» στην αλλαγή του ονόματος έναντι του 45,9% των ερωτηθέντων που υποστηρίζει τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πρακτορείου mkd.mk, σε δείγμα 1.200 πολιτών, το 52,1% των πολιτών της ΠΓΔΜ δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν το δημοψήφισμα έαν το ερώτημα είναι «είστε υπέρ της εισόδου στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ με ένα νέο όνομα», σε αντίθεση με το 47,9% που θα ψηφίσει υπέρ.

Παράλληλα, οι σλαβικής καταγωγής πολίτες της ΠΓΔΜ δηλώνουν αντίθετοι στην αλλαγή ονομασίας κατά 74,5%, ενώ μόλις το 25,5% εξ’ αυτών τάσσεται υπέρ αυτής.

Στον αντίποδα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αλβανικής καταγωγής τάσσεται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με ποσοστό 94,7%.

Στο ερώτημα αν η ζωή στη γειτονική χώρα θα είναι καλύτερη εντός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ το 49,6% των ερωτηθέντων είναι πεπεισμένοι ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα φέρει μια καλύτερη ζωή, ενώ το 41,5% διαφωνεί με αυτό.

Τέλος, αναφορικά με το δημοψήφισμα και τη συμμετοχή σε αυτό, το 27,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα το μποϊκοτάρει, σε αντίθεση με το 47,8% που δήλωσε πως θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα.

Το 24% των ερωτηθέντων δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα ψηφίσει ή όχι.

Σχετικά άρθρα