Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ξέκοψε ο Παππάς: Εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019

Το ξέκοψε ο Παππάς: Εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ηλεία, Νίκος Παππάς,

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και «θα έχουν αποτέλεσμα που θα εγγυάται τη συνέχιση της προοδευτικής και ανορθωτικής πορείας της χώρας».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ηλεία.

«Τον Μάιο του 2019 έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές και επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο, χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων, που θα σηκώσει στις πλάτες του τον εξαιρετικό και ξεχωριστό ρόλο που η Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει, καθώς βγαίνει η χώρα μας από την κρίση» είπε ο υπουργός.

«Χρειάζονται τοπικές αυτοδιοικήσεις με εγρήγορση, έτοιμες να αξιοποιήσουν τις όποιες δυνατότητες δίνονται για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, που θα πιέζουν ώστε η ανάπτυξη, η οποία έρχεται, να είναι ισόρροπη και κατ’ αυτόν τον τρόπο δίκαιη και ως προς την κατανομή της στην περιφέρεια» δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει τομή στον τρόπο που λειτουργούσαμε μέχρι τώρα, κι αυτό αφορά τους πάντες».

«Καταθέτω την αισιοδοξία μου, βλέποντας παντού, όπου περιοδεύω στη χώρα, ανθρώπους αποφασισμένους να συμβάλουν στη νέα σελίδα, στην οποία βαδίζει η χώρα.

Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουμε την υποχρέωση να μιλάμε για το πώς θα προτεραιοποιήσουμε με τη διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων της οικονομίας» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Ο ίδιος μίλησε για «αλλαγή τρόπου σκέψης, διότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η κεντρική κυβέρνηση αυτό που σκεπτόταν ήταν από πού θα περικόψει και τώρα έχει υπάρξει αυτή η τομή, διότι και το 2016 και το 2017 υπήρχε κοινωνικό μέρισμα, ενώ με το τέλος των μνημονίων θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης πολιτικής. Και εδώ θα πρέπει να μπει η σφραγίδα μιας πολιτικής, η οποία θα είναι προϊόν εκτεταμένης διαβούλευσης όλων των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, «με την ολοκλήρωση των μνημονίων δρομολογούνται μέτρα που θα μας βάλουν σε μια γλυκιά βάσανο, δηλαδή να συζητήσουμε τι πρέπει να προτεραιοποιήσουμε από τα θετικά μέτρα».

«Έχουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη διανομή μερίσματος για τρίτη χρονιά και δημοσιονομικό χώρο 700 εκατομμυρών ευρώ, και εδώ πρέπει να υπάρξει μία εκτεταμένη διαβούλευση για το πώς πρέπει αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί» σημείωσε ο υπουργός.

Έκανε, επίσης, λόγο για «ένα πακέτο θετικών μέτρων, το οποίο θα έλθει να συμπληρωθεί με το εάν και κατά πόσον θα εφαρμοστούν τα ψηφισμένα μέτρα για το 2019 και το 2020, που αφορούν τις συντάξεις και το αφορολόγητο».

«Αυτή η συζήτηση θα μας ακολουθεί μέχρι να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός για το 2019, αλλά θέλω να τονίσω ότι αυτά τα μέτρα μπήκαν στη συζήτηση και ψηφίστηκαν, επειδή επέμενε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μπήκαν μόνο όταν έγινε αποδεκτό να υπάρχουνε ισομερώς και τα λεγόμενα αντίμετρα» συμπλήρωσε.

«Πριν υπάρξει συμφωνία για τα αντίμετρα, κάποιοι στην Ελλάδα έλεγαν εφαρμόστε τα μέτρα και κλείστε την αξιολόγηση, αλλά αυτή η κυβέρνηση καλώς δεν το έκανε και τώρα βλέπουμε κάποιες στάσεις, οι οποίες είναι υποκριτικές» ανέφερε ο κ. Παππάς.

«Βγαίνοντας η χώρα από την κρίση, χρειάζεται να ξεπεράσουμε και μερικές κακοδαιμονίες του παρελθόντος. Να αποδείξουμε, δηλαδή, και στους εαυτούς μας και στο σύνολο του ελληνικού λαού ότι τα στραβά και τα λάθη που μας οδήγησαν στη μεγαλύτερη κρίση ευρωπαϊκής χώρας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν θα επαναληφθούν» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Σχετικά άρθρα