Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όθωνας: Μόνο η Φώφη εκφράζει την επίσημη άποψη του ΚΙΝΑΛ

Όθωνας: Μόνο η Φώφη εκφράζει την επίσημη άποψη του ΚΙΝΑΛ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Σκόπια, Φώφη Γεννηματά,

«Η πρόεδρος εκφράζει την επίσημη άποψη του πολιτικού φορέα και την εκφράζει όχι ως προσωπική της άποψη, αλλά απηχεί τη συντριπτική πλειοψηφία των απόψεων των μελών, των φίλων και όλων των προοδευτικών ανθρώπων που αυτή τη στιγμή ανήκουν ή διεκδικούμε να ενταχθούν σε αυτόν τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς που συγκροτήσαμε», τόνισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι προφανές ότι η συμφωνία αυτή (των Πρεσπών) με τους συγκεκριμένους όρους και τα συγκεκριμένα σημεία που έχουμε επισημάνει δεν είναι μια συμφωνία που μπορεί να γίνει αποδεκτή», υπογράμμισε ο κ. Όθωνας, επισημαίνοντας πως «αυτή η θέση και η επισήμανση αυτών των προβλημάτων είναι κάτι που απηχεί το σύνολο σχεδόν της κοινωνικής και πολιτικής μας βάσης».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορετικές απόψεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο κ. Όθωνας είπε πως «το ότι υπήρχαν διαφορετικές απόψεις στελεχών, επωνύμων και μελών του πολιτικού συμβουλίου είναι επίσης μια πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη γενική μας πολιτική γραμμή, όπως αυτή εκφράστηκε και εκφράζεται από την πρόεδρο».

«Καταγράφονται και δεν είναι κακό να διατυπώνονται (οι διαφορετικές απόψεις) από εκεί και μετά υπάρχει η τελική θέση και απόφαση, όπως διατυπώθηκε, και η οποία υπερτερεί έναντι όλων των άλλων θεμιτών απόψεων που μπορεί να έχουν αποχρώσες ή και πιο σαφώς διατυπωμένες διαφωνίες», εξήγησε ο κ. Όθωνας.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι Ευρωσοσιαλιστές στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Όθωνας είπε:

«Είναι γνωστό αυτό, όπως επίσης είναι γνωστό ότι ανεξαρτήτως σε ποια πολιτική οικογένεια ανήκουν οι διάφοροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και στελέχη ευρωπαϊκών κομμάτων, η οπτική που βλέπουν τα πράγματα δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι η ίδια με αυτή που έχουν τα ελληνικά κόμματα, που εκπροσωπούν και πρέπει να εκφράζουν τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και τα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Όθωνας σχολίασε, μεταξύ άλλων, πως «δεν κάνουμε συζητήσεις στη βάση νομής υπουργείων και αξιωμάτων, αλλά στη βάση προγραμματικών θέσεων, θα κληθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να πουν πού συμφωνούν και πού διαφωνούν και αν υπάρχει το περιθώριο στη βάση αυτής της πρότασης να διαμορφωθεί μια προγραμματική συμφωνία και να πορευτεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι μια σαφής, αδιαπραγμάτευτη θέση, από την οποία δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε».

Σχετικά άρθρα