Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές ΥΠΕΞ: Η συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας ψύχρανε τις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας

Πηγές ΥΠΕΞ: Η συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας ψύχρανε τις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Βαθύτερες προεκτάσεις φαίνεται ότι έχει η ελληνορωσική διένεξη των τελευταίων ημερών, η οποία ερμηνεύει και την σκληρή απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Συγκεκριμένα –όπως γράφει ο Φοίβος Κλαυδιανός στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Real, η ελληνική πλευρά εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τη στενή συμμαχία Μόσχας και Άγκυρας τους τελευταίους μήνες, όπως υποδηλώνουν οι συμφωνίες των δύο πλευρών για την κατασκευή πυρηνικών και την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

Μάλιστα, κατά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν ψυχρανθεί από τότε που ξεκίνησε αυτή η προσέγγιση.

Αυτά ανέφεραν στο Real.gr διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία τους τελευταίους μήνες μοιάζει να μην δείχνει ενδιαφέρον να κρατήσει την ισορροπία που απαιτείται μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου.

Εκτιμούν, δε, ότι η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν δεν θα ήταν τόσο επιθετική όσο έχει καταστεί τους τελευταίους μήνες.

Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ

Ακυρώνεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Σεργκέι Μασλόφ, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο.

Ο κ. Μασλόφ προανήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν και η ημερομηνία από αυτό θα συμβεί, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

«Σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν αντίποινα», πρόσθεσε.

Η Αθήνα είχε απευθύνει πρόσκληση στον Ρώσο ΥΠΕΞ τον περασμένο μήνα, ωστόσο η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών για απόπειρα χρηματισμού αξιωματούχων και υποκίνησης διαδηλώσεων κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό, έχουν επιβαρύνει τις διμερείς σχέσεις.

Σχετικά άρθρα