Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βροντερό μήνυμα σε Μητσοτάκη: Επιδεικτική συνάντηση Σαμαρά-Μπαλτάκου

Βροντερό μήνυμα σε Μητσοτάκη:  Επιδεικτική συνάντηση Σαμαρά-Μπαλτάκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Καμμένος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Ρωσία, Τάκης Μπαλτάκος,

Λίγες μόλις ώρες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας σε προεκλογική ετοιμότητα τη ΝΔ από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Πειραιώς, λίγα μέτρα πιο κεντρικά, στην πλατεία Συντάγματος, ο Αντώνης Σαμαράς με τον Τάκη Μπαλτάκο έπαιρναν τον πρωινό τους καφέ στο ίδιο τραπέζι.

Το ραντεβού των δύο πρώην στενών συνεργατών επί συγκυβέρνησης ΝΔ με ΠΑΣΟΚ έλαβε χώρα στο καφέ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί ο πρώην γγ της κυβέρνησης Σαμαρά πέρασε την πόρτα του κεντρικού ξενοδοχείου και κάθισε στο τραπέζι που τον περίμενε ο πρώην Πρωθυπουργός, όπου και κάθισαν για περισσότερη από μία ώρα.

Η συγκυρία της συνάντησης έβαλε φωτιά στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεδομένου ότι ο κ. Μπαλτάκος μόλις πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην ανακοίνωση -για τρίτη φορά- νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της ΝΔ με επικεφαλής τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, Δημήτρη Καμμένο.

Με αυτό το δεδομένο, το ραντεβού των δύο αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, ενώ γεννά εύλογα ερωτήματα, με βασικότερο όλων το “ποιος ο ρόλος Σαμαρά στο εγχείρημα Μπαλτάκου”, ειδικά σε μία χρονική συγκυρία που το όλο εγχείρημα τελεί υπό τη βαριά σκιά καταγγελιών για χρηματισμούς και απόπειρες χρηματισμών κρατικών λειτουργών για την πτώση της κυβέρνησης, που εξάλλου οδήγησαν στην αποπομπή δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Πέραν αυτού ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται εάν οι δύο μέχρι πρότινος στενοί συνεργάτες ετοιμάζουν τα πλάνα τους για την επομένη των εκλογών σε περίπτωση ήττας του Κυριάκου Μητσοτάκη ή νίκης του με μικρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα, δεδομένου ότι ο Αντώνης Σαμαράς ουδέποτε έχει κρύψει τη βούλησή του να επανέλθει στο προσκήνιο, δηλώντας “παρών” ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αποδέκτη τον… ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε την ώρα που η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας διολισθήσει πλήρως στη γραμμή Σαμαρά – Άδωνι τόσο για το Μακεδονικό όσο και για το σύνολο της αντθιπολιτευτικής γραμμής της ακόμα και στο μέτωπο της οικονομίας, μετατρέπεται διαρκώς σε ένα κομματικό υβρίδιο ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού, μεγαλώνοντας τις αποστάσεις από την “καραμανλική” πτέρυγα.

Οι ανοιχτοί, όπως επιβεβαιώθηκε και σήμερα, δίαυλοι επικοινωνίας που κρατά ο κ. Σαμαράς με τον Τάκη Μπαλτάκο φαίνεται λειτουργούν προς επίρρωση όσων ισχυρίζονται πως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ απειλεί επί της ουσίας με διάσπαση του κόμματος τον Πρόεδρο της ΝΔ στην περίπτωση που δεν ακολουθήσει τις πολιτικές επιλογές του στρατοπέδου Σαμαρά – Γεωργιάδη.

Τον εκβιασμό αυτό εξάλλου είχε αποκαλύψει και η γερμανική FAZ, αποδίδοντας σε αυτόν την αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την απόρριψη της λύσης στο Μακεδονικό.

Σχετικά άρθρα