Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μητσοτάκης στους δικηγόρους: “Θα μειώσω φόρους”

Τι είπε ο Μητσοτάκης στους δικηγόρους: “Θα μειώσω φόρους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Δικηγόροι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Διαβεβαιώσεις για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και επιβαρύνσεων έδωσε χθες Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δικηγορικό κλάδο στο πλαίσιο συνάντησής του με τη Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

«Προφανώς θα μειώσουμε τη φορολογία στην ακίνητη περιουσία, που είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους τους Έλληνες. Και θα ξαναδούμε τον σχεδιασμό της φορολογικής κλίμακος με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος όταν μας το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες» είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δικηγορικού κλάδου.

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα των εισφορών προανήγγειλε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. θα παρουσιάσει αναλυτικά τις σκέψεις της για ένα «διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων».

Υπογράμμισε δε ότι σε αυτή την προσπάθεια η Ν.Δ. θέλει αρωγούς τις μεγάλες επαγγελματικές ομάδες.

«Ναι, θέλουμε ο δεύτερος πυλώνας, τα υποχρεωτικά επαγγελματικά ταμεία, να παίξουν ένα σημαντικό συμπληρωματικό ρόλο στην κύρια ασφάλιση» πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ιδέες της Ν.Δ. είναι πολύ κοντά σε εκείνες των δικηγόρων.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων μετέφεραν τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος.

Έδωσαν, μάλιστα, έμφαση στην υπερβολική επιβάρυνση της δραστηριότητάς τους με φόρους και εισφορές, καθώς και στην ανάγκη εξαίρεσης των νομικών υπηρεσιών από τον ΦΠΑ ή της μείωσης του σχετικού συντελεστή, καθώς και επέκτασης του ορίου απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ.

Επίσης αναφέρθηκαν σε σειρά θεσμικών ζητημάτων και θεμάτων που αφορούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα