Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι είναι το Film Office που ιδρύεται στην Αττική – Τι είπαν Παππάς-Δούρου

Tι είναι το  Film Office που ιδρύεται στην Αττική – Τι είπαν Παππάς-Δούρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Παππάς, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου,

Το θέμα ίδρυσης ενός Film Office στην Αττική, ενός τοπικού δηλαδή γραφείου διεκπεραίωσης οπτικοακουστικής παραγωγής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Τα Film Office αποτελούν one-stop-shop υπηρεσίες για τη διαχείριση όλων των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης και όλων των εν γένει οπτικοακουστικών έργων στη χώρα μας.

Είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη διασύνδεσης όλων των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής (π.χ. εστίαση, καταλύματα, τεχνικές υπηρεσίες, ασφαλιστικές υπηρεσίες, φωτογράφοι, ηχολήπτες, οπερατέρ, ηθοποιοί, καταστήματα επίπλων κ.ο.κ.), με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών εκτέλεσης μιας οπτικοακουστικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο.

«Συζητήσαμε σήμερα με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, την άμεση προοπτική συγκρότησης γραφείου διεκπεραίωσης για την υποβοήθηση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για μια περιφέρεια που έχει ένα καταπληκτικό ανάγλυφο και μια Διοίκηση η οποία έκανε όλη την προετοιμασία ώστε πολύ έγκαιρα να λειτουργήσει, υπό το φως του νέου θεσμικού πλαισίου ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών, η συγκρότηση του λεγόμενου Film Office» δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σημείωσε: «Σε άρθρο μου πριν από έναν χρόνο περίπου έγραφα ότι χρειάζεται να διανύσουμε το τελευταίο μίλι που χωρίζει τη χώρα μας από ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο, από το Film Office. Κάτι που δεν αφορά μια Περιφέρεια ή μία Κυβέρνηση. Αλλά την πατρίδα.

Πλέον την απόσταση την έχουμε διανύσει. Το Film Office της Αττικής μπορεί να φέρει ξένες επενδύσεις στον τόπο. Να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Να δημιουργήσει δουλειές».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, Ελένη Δημοπούλου.

Σχετικά άρθρα