Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσακαλώτος δεσμεύτηκε για φοροαπαλλαγές στα άτομα με αναπηρία

Ο Τσακαλώτος δεσμεύτηκε για φοροαπαλλαγές στα άτομα με αναπηρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑμΕΑ, ΕΣΑμεΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Το θέμα των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία και το ενδεχόμενο περικοπών από 1ης Ιανουαρίου έθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΣΑμεΑ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκε ότι θα δει το θέμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και θα επικοινωνήσει με την ΕΣΑμεΑ, διευκρινίζοντας ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι πολύ σημαντική για αυτό το θέμα.

Ο υπουργός, σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, αποδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων για τη μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, την απαλλαγή τους από τα τεκμήρια του εισοδήματος και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τόνισε ότι θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο γενικότερης ρύθμισης και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο και μετά από ειδική μελέτη όλων αυτών των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, δήλωσε ότι θα καταθέσει πρόταση στην ΕΣΑμεΑ επίσης τον Σεπτέμβριο, όπως και για το θέμα της λήψης μέτρων για τα άτομα με αναπηρία που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε επίσης ότι θα μελετήσει με τα συναρμόδια υπουργεία και θα επανέλθει στην επόμενη συνάντηση με την ΕΣΑμεΑ για το θέμα της προστασίας από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας που ανήκει σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και στα πρόσωπα που έχουν στην οικογένειά τους άτομα με βαριές αναπηρίες, για τη λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία των δανειοληπτών με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα κίνητρα για την ανάπτυξη του θεσμού των ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης, ο οποίος αποσκοπεί κατ’ αποκλειστικότητα στην κοινωνική και οικονομική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Σχετικά άρθρα