Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόσχα: Οι ΗΠΑ πίσω από την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα – ΥΠΕΞ: «Αβάσιμοι ισχυρισμοί»

Μόσχα: Οι ΗΠΑ πίσω από την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα – ΥΠΕΞ: «Αβάσιμοι ισχυρισμοί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία,

«Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, συντηρώντας τη διπλωματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αφού η Αθήνα δεν έδωσε δικαιολογία για την απέλασή τους.

«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο και προσθέτει ότι κάλεσε τον Έλληνα απεσταλμένο στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την πλευρά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στήριξε την απόφαση της Αθήνας, καθώς αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την Ελλάδα στο δικαίωμά της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, τονίζοντας παράλληλα τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος αξιωματούχος, μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για τις πιθανές προσπάθειες που καταβάλει η Ρωσία με στόχο την υπονόμευση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, για την επίλυση του ονοματολογικού.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στήριξε την απόφαση της Αθήνας με ανάρτηση στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της.

«Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Μόσχας»

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι» τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Όπως σημειώνουν, «οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα.

»Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο.

»Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω.

»Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».

Σχετικά άρθρα