Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΝΔ κατέθεσε ξανά την τροπολογία για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού

Η ΝΔ κατέθεσε ξανά την τροπολογία για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Εκλογές, Ελληνική Ομογένεια, Νέα Δημοκρατία,

Τροπολογία προκειμένου να χορηγηθεί δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους κατέθεσε εκ νέου η ΝΔ, η οποία διερωτάται σε ανακοίνωσή της: «Φοβάται η κυβέρνηση τους Έλληνες;».

Η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρότασή της προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους».

«Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές», τονίζει η Νέα Δημοκρατία και καταλήγει:

«Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο».

Σχετικά άρθρα