Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη φιέστα Ερντογάν η Μπακογιάννη: «Πρωταγωνίστρια στην υπονόμευση της εξωτερικής πολιτικής υπό την καθοδήγηση Σαμαρά»

Στη φιέστα Ερντογάν η Μπακογιάννη: «Πρωταγωνίστρια στην υπονόμευση της εξωτερικής πολιτικής υπό την καθοδήγηση Σαμαρά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Ευχαριστούμε την κα Μπακογιάννη για την αμήχανη απάντησή της», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν ότι «σε κάθε περίπτωση όμως είναι το λιγότερο υποκριτικό η κα Μπακογιάννη να κάνει λόγο για διχαστικές λογικές, όταν υπό καθοδήγηση του κ. Σαμαρά πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση διαστρέβλωσης και υπονόμευσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Αναφέρουν ότι «το ίδιο όμως υποκριτικό είναι και το ενδιαφέρον της για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» και πως «θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς ακριβώς υπηρετείται ο στόχος της απελευθέρωσής τους, με τη συμμετοχή σε πολιτικές φιέστες στην Τουρκία».

«Διότι», τονίζουν, «άλλο οι διπλωματικοί δίαυλοι και άλλο οι δημόσιες σχέσεις στις οποίες είναι συνηθισμένη ως γνήσιο τέκνο της πολιτικής ελίτ».

Εν είδει υστερόγραφου, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «η κα Μπακογιάννη καλό θα είναι να μην εμπλέκει την οίηση και τις προσωπικές της επιδιώξεις με την εξωτερική πολιτική».

Πυρά Τσίπρα

«Απαράδεκτο» γεγονός χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν.

Μιλώντας στον ΣΒΒΕ, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους, αναίτια και χωρίς καμία κατηγορία, δύο Έλληνες στρατιωτικούς είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου, χωρίς συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που αυτή έχει αποφασίσει να μην παραστεί».

Σημείωσε επίσης ότι «η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή, ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα».

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τέλος «ότι η χώρα έχει εθνική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με όρους ισότιμου συνομιλητή και όχι με όρους επαίτη. Με στόχο φυσικά όχι την ένταση, αλλά την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Η «αμήχανη» απάντηση της Μπακογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για την σημερινή αναφορά στο όνομά μου. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα.

»Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες.

»Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση».

Υ.Γ. Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα