Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποτακτική του Μητσοτάκη η Γεννηματά: Ζητάει εκλογές τώρα με την ίδια φτηνή ρητορική

Υποτακτική του Μητσοτάκη η Γεννηματά: Ζητάει εκλογές τώρα με την ίδια φτηνή ρητορική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατική Συμπαράταξη, Εφημερίδα Τα ΝΕΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφ. «Τα Νέα», υπενθυμίζει καταρχήν ότι «βλέποντας πού οδηγεί τα πράγματα ακόμα μια εν κρυπτώ “διαπραγμάτευση” του κ. Τσίπρα» είχε ζητήσει εκλογές πριν τη σύναψη συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Ο κ. Μητσοτάκης τότε μίλησε για “εκλογές το φθινόπωρο”. Άφησε ουσιαστικά τον κ. Τσίπρα να αναλάβει δεσμεύσεις για τη συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας. Κάτι που ούτως ή άλλως βολεύει τη ΝΔ» προσθέτει.

Τονίζοντας ότι «όλοι οι κίνδυνοι που επισήμανα είναι μπροστά μας», η κ. Γεννηματά αποτιμά τη συμφωνία ως αρνητική για τη χώρα.

«Δεν πρόκειται για το τέλος των Μνημονίων», λέει, καθώς η κυβέρνηση «έχει ήδη νομοθετήσεις δεσμεύσεις και περικοπές και έχει αποδεχθεί αυστηρή εποπτεία για τα επόμενα χρόνια», «δεν υπάρχουν ουσιαστικές ρυθμίσεις για το Δημόσιο χρέος της χώρας», «δεν δημιουργούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη», «δεν καλύπτονται με ασφάλεια οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας σε βάθος χρόνου» και «δεν προωθείται η κοινωνική συνοχή» αφού «δεν πλήττονται οι πλούσιοι και ισχυροί, αλλά το “μάρμαρο” θα πληρώσουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και τα νοικοκυριά».

«Κάθε μέρα που περνά ελάχιστοι πια αμφισβητούν ότι η παραμονή στην εξουσία μιας κυβέρνησης σε αποδρομή μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο» σημειώνει η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι αν «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί», η «Ελλάδα μπορεί» υπό τις εξής δύο προϋποθέσεις:

«1. Πολιτική αλλαγή. Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την Εθνική Συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα.

»2. Αλλαγή Πολιτικής. Με ένα ολοκληρωμένο αξιόπιστο πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης. Με Ελληνική ιδιοκτησία και ταυτότητα για όλες τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσει η πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές» καταλήγει στο άρθρο της η κ. Γεννηματά.

Σχετικά άρθρα