Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Φανταστείτε τι θα γινόταν κ. Μητσοτάκη αν εγώ έκρυβα το πόθεν έσχες και τις οφ σορ της γυναίκας μου (βίντεο)

Τσίπρας: Φανταστείτε τι θα γινόταν κ. Μητσοτάκη αν εγώ έκρυβα το πόθεν έσχες και τις οφ σορ της γυναίκας μου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μαρινάκης, Βίντεο, Γιώργος Μπόμπολας, Ιωάννης Καλογρίτσας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Φρουζής, Πόθεν Έσχες, Σταύρος Ψυχάρης,

Αποστομωτικές απαντήσεις έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε όσα επιχείρησε να του προσάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με θέματα σχέσεων με επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ένας πολιτικός τους συναντά και αποδέχεται ή όχι τα αιτήματα τους, αν μετά πολιτεύεται προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα τους, αν τους κάνει χατίρια έναντι ανταλλαγμάτων στήριξης.

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τι χατίρια έχει κάνει η κυβέρνηση στους Μπόμπολα, Ψυχάρη, Μαρινάκη, Καλογρίτσα. Για να σημειώσει: ο κ. Μπόμπολας δεν έχει πια την εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια, ο κ. Ψυχάρης δεν έχει πια τον ΔΟΛ για τον ίδιο λόγο, ο κ. Μαρινάκης δεν γλίτωσε να μην του ασκηθεί δίωξη επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης.

“Γιατί όσο εμείς θα είμαστε κυβέρνηση, θα είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες ίσοι απέναντι στον νόμο και χατίρια σε επιχειρηματίες δεν κάναμε, δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε”, υπογράμμισε. “Έχετε εσείς τη δυνατότητα να ρθείτε να ισχυριστείτε το ίδιο; Καντε το”, προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, θέτοντας υπόψη του τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου και Φρουζή, αλλά και την ερώτηση που είχε καταθέσει η ΝΔ για τον κ. Μαρινάκη.

“Κ. Μητσοτάκη είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία”

Σε πιο προσωπικό ύφος, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Να τελειώνουμε με αυτό το ανέκδοτο. Σταματήστε κ.Μητσοτακη να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως θύμα δήθεν κακόβουλων δημοσιευμάτων με ενορχηστρωτή το Μαξίμου. Έλεος αφήστε αυτή την καραμέλα. Ποσώς μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή, είστε όμως δημόσιο πρόσωπο όπως και εγώ. Διεκδικείτε να γίνετε πρωθυπουργός, εγώ έγινα.

“Φανταστείτε εάν εγώ αρνιόμουν να παρουσιάσω το πόθεν έσχες για τις δραστηριότητες της συζύγου μου, αν η σύζυγός μου είχε χρεοκοπημένη οφ σορ που τη χρηματοδοτούσε ένας άγνωστος και με ρωτούσαν ποιος τη χρηματοδοτεί και εγώ δεν απαντούσα, τι θα έγραφαν όλα τα παπαγαλάκια; Φανταστείτε να είχα τέτοια ανοιχτά θέματα. Για αυτό σας λέω αφήστε το κ.Μητσοτάκη. Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία”.

Ζητάτε να μη σχολιάσω την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου σας αλλά σχολιάσατε τα συναισθήματα της δικής μου συζύγου το 2015. Είμαστε περήφανοι για την πράξη αντίστασης του λαού το 2015. Η 5η Ιουλίου είναι καταγεγραμμένη ως φως. Είμαστε υπερήφανοι γιατί τολμήσαμε να φέρουμε στο φως της διαπραγμάτευσης τη θέση του ελληνικού λαού. Εσείς φωνάζατε ναι και λέγατε “βάστα Σόιμπλε”. Είναι πολιτικό θράσος να ρωτάτε πως διαχειριστήκαμε το όχι του ελληνικού λαού. Ο λαός ψήφισε στις 5 Ιουλίου ψήφισε όμως και το Σεπτέμβριο του 2015και είναι αυτός που σας έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.»

Τσίπρας: Αν υπάρχει ο,τιδήποτε για μένα ή την οικογένειά μου, να πάτε στον εισαγγελέα

Στην τριτολογία του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε προσπάθεια αυτοθυματοποίησής του αναφερόμενος στη σύζυγό του.

“Εγώ δεν αναφέρθηκα ούτε σε φορολογικούς ελέγχους που έγιναν στη σύζυγό του παρά ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο: ποιος είναι ο επιχειρηματίας εκείνος που χρηματοδοτεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ και αναρωτήθηκε: δεν είναι μείζον ζήτημα για τη Δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου; Αν αντίστοιχα, κάποιος επιχειρηματίας χρηματοδοτούσε δραστηριότητες της δικής μου συζύγου, αν είχε, δεν θα ήταν ζήτημα;” είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με υπόνοιες του κ. Μητσοτάκη για θέματα σχέσεων με επιχειρηματίες, σχολίασε ότι ο ίδιος δεν έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι αναφέρθηκε σε γνωστές υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη. Τον προκάλεσε, αν υπάρχει οτιδήποτε που αφορά στον ίδιο, την οικογένεια του ή υπουργούς της κυβέρνησης να τα πάει στον εισαγγελέα.

“Απλά και σταράτα, μ΄αυτά δεν θα παίζουμε”, τόνισε ολοκληρώνοντας την τριτολογία του.

Σχετικά άρθρα