Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΚΚΕ ζητά μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

Το ΚΚΕ ζητά μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Νησιά Αιγαίου, Φορολογία, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Επαναφορά των διατάξεων για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά ζητεί το ΚΚΕ, με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε αυτή, «με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

»Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελούσε ένα μέτρο-αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η προσωρινή διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά μέχρι τις 31/12/2018 και με πρόφαση το προσφυγικό είναι μία ενέργεια νομιμοποίησης των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών».

«Το ΚΚΕ διεκδικεί την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα πλαίσια αυτά προτείνει τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Σχετικά άρθρα