Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι υπάρχουν «αυτονομιστικές δυνάμεις» στη Βόρεια Ελλάδα!

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι υπάρχουν «αυτονομιστικές δυνάμεις» στη Βόρεια Ελλάδα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Τη δήλωση ότι «υπάρχει φόβος για “περιφερειακές αναταραχές” στην ελληνική Μακεδονία, όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη συμφωνία (σ.σ. με την πΓΔΜ) ως πρόσκληση να οργανωθούν», «There’s fear of “regional unrest” in Greek Macedonia, where separatist forces may see the deal as an invitation to get organized», φέρεται να έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico.

Δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «αυτονομιστικές δυνάμεις» στο έδαφος της Μακεδονίας μας, οι οποίες όχι μόνο υφίστανται αλλά και θα προκαλέσουν «περιφερειακές αναταραχές» (δηλαδή τι; αυτονομιστικό αγώνα;).

Επιλέγει μάλιστα να το δηλώσει σε μια μεγάλη αμερικανική ιστοσελίδα που τη διαβάζει ολόκληρος ο πλανήτης και το διεθνές πολιτικό σύστημα.

Πρόκειται για δήλωση εξωφρενική, επικίνδυνη, ίσως και ως κάτι βαρύτερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ως ο πρώτος σπόρος εθνικού διχασμού και διαμελισμού, ως εθνική προδοσία.

Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (1912-1913) βρίσκεται Έλληνας πολιτικός και μάλιστα όχι κάποιος δευτεροκλασάτος αλλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μιλήσει για την πιθανότητα εμφάνισης αυτονομιστικού κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι ακριβώς προσπαθεί να πει μιλώντας σε ένα διεθνές Μέσο; Ότι Έλληνες -γιατί στη Μακεδονία μόνο Έλληνες υπάρχουν- θα επιχειρήσουν να διαμελίσουν την ίδια τους τη χώρα;

Προαναγγέλλει αποσταθεροποίηση της χώρας; Εμφύλιο; Τι εννοεί όταν αναφέρεται σε «περιφερειακές αναταραχές»;

Και ποιοι είναι αυτοί άραγε που θα προκαλέσουν αυτές τις «περιφερειακές αναταραχές»; Ποιες «αυτονομιστικές δυνάμεις» έχει υπόψιν του;

Μήπως αναφέρεται στις φήμες περί δημιουργίας ελληνικής Λίγκας του Βορρά, όπως ευρέως ακούγεται, με επικεφαλής τον κ. Τζιτζικώστα;

Δηλαδή, ρωτάμε για να καταλάβουμε, υπονοεί ότι ο γαλάζιος περιφερειάρχης της κεντρικής Μακεδονίας έχει τέτοιες σκέψεις;

Η Νέα Δημοκρατία στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τη συνέντευξη του αρχηγού της στο Politico (το διαβάζετε εδώ) απέκρυψε πλήρως την εν λόγω δήλωση φωτιά, αντιλαμβανόμενη προφανώς εκ των υστέρων την επικινδυνότητά της.

Όμως -ανεξάρτητα από την απόκρυψη της δήλωσης- αυτή είναι δημοσιευμένη και εκθέτει όχι μόνο τον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και τους συμβούλους του απέναντι σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό ως εθνικά επικίνδυνους.

Το TRIBUNE θεωρεί ότι η εν λόγω δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να καταδικαστεί από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα από τους Μακεδόνες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καθώς και από όλα τα επιφανή στελέχη της γαλάζιας παράταξης στον βορρά.

Η Νέα Δημοκρατία έχει «ξεφύγει» σε βαλτώδη και ανήλιαγα μονοπάτια.

Δείτε και το επίμαχο απόσπασμα από το Politico:

Σχετικά άρθρα