Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάιατ: Η Ελλάδα ανακάμπτει – Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την πορεία της με κάθε μέσο

Πάιατ: Η Ελλάδα ανακάμπτει – Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την πορεία της με κάθε μέσο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζέφρι Πάιατ,

Με την ερμηνεία των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των ΗΠΑ από λυρική καλλιτέχνιδα άρχισε στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, η εκδήλωση για τον εορτασμό της 242ης επετείου της 4ης Ιουλίου, Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στους διαχρονικά στενούς δεσμούς της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

«Ο Νικ και η Μαίρη Μάθιους είναι σπουδαία παραδείγματα τόσο της δύναμης της ψυχής της Ελλάδας όσο και του τρόπου με τον οποίο η Ελλάδα και η Αμερική έχουν σταθεί μαζί με την πάροδο των χρόνων, μαζί με τις κοινές μας εμπειρίες και αξίες» ανέφερε ο κ. Πάιατ και σημείωσε:

«Οι πατεράδες μας εμπνεύστηκαν από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τον απελευθερωτικό αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας στην Ελλάδα».

Διαβεβαίωσε μάλιστα πως καθώς η Ελλάδα αρχίζει να ανακάμπτει, οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την πορεία της με κάθε μέσο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε επενδύσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος υπουργών, στελεχών κομμάτων, εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδας και επιχειρηματιών.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Πάνος Καμμένος, Ελένα Κουντουρά, Νίκος Τόσκας, Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Λυδία Κονιόρδου, οι αναπληρωτές υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιάννης Τσιρώνης, Δημήτρης Βίτσας, οι υφυπουργοί Γιάννης Αμανατίδης, Γιώργος Βασιλειάδης, Βασίλης Κόκκαλης, από τη ΝΔ οι Κωστής Χατζηδάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Σχετικά άρθρα