Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης σε Κουρτς: Συνεργάσου γιατί αλλιώς θα γίνει ένας Σαλβίνι με παιδικό πρόσωπο

Παπαδημούλης σε Κουρτς: Συνεργάσου γιατί αλλιώς θα γίνει ένας Σαλβίνι με παιδικό πρόσωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Βίκτορ Όρμπαν, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Ματέο Σαλβίνι, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σεμπάστιαν Κουρτς,

Να διαλέξει εάν αυτοπροσδιορίζεται ως «ένας κεντροδεξιός Ευρωπαίος ηγέτης ή ένας Όρμπαν-Σαλβίνι με παιδικό πρόσωπο» κάλεσε τον πρωθυπουργό της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για τις προτεραιότητες της αυστριακής προεδρίας της ΕΕ.

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε δε απευθυνόμενος στον Σ.Κουρτς ότι «στο πρόγραμμά σας διάβασα αμέτρητες φορές τη λέξη «ασφάλεια» αλλά ελάχιστες έως καθόλου, λέξεις όπως «ανεργία», «Δημοκρατία», «ανθρώπινα δικαιώματα», «βιώσιμη ανάπτυξη» ή τη λέξη «ρατσισμός». Ποιες ιδέες θέλετε να υπηρετήσετε; Έχετε δυο δρόμους μπροστά σας».

Παράλληλα, ο ίδιος μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο πλαίσιο της παρουσίασης του «προγράμματος δραστηριοτήτων της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου – Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής», ενώπιον της Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «έχετε δυο δρόμους μπροστά σας.

Ο πρώτος είναι να συνεργαστείτε με το ΕΚ και την Κομισιόν, για να υπάρξουν λύσεις και από το Συμβούλιο στο προσφυγικό, στις πολιτικές για το άσυλο, στις διαπραγματεύσεις για Brexit, στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, στην κοινωνική ατζέντα.

«Ο δεύτερος είναι να αποδειχθείτε ένας Όρμπαν ή ένας Σαλβίνι με παιδικό πρόσωπο, που απλώς επιδιώκει τα χειροκροτήματα του κυβερνητικού του εταίρου ο οποίος ανήκει στην άκρα δεξιά».

Επιπρόσθετα, ο Δ.Παπαδημούλης, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε δυο δρόμους λοιπόν. Γιατί το ΕΛΚ είναι το κόμμα στο οποίο ανήκει και ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος, όπως είδατε, μίλησε πολύ διαφορετικά από σας.

Όπως και ο κ. Κάρας, που ανήκει στο ίδιο κόμμα με σας, το Αυστριακό λαϊκό κόμμα. Διαλέξτε λοιπόν, κ. Κουρτς. Θέλετε να είστε ένας κεντροδεξιός Ευρωπαίος ηγέτης ή ένας Σαλβίνι με παιδικό πρόσωπο;».

Σχετικά άρθρα