Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουίκ: Η κυβέρνηση δεν πέφτει – Θα σπάσουν πάλι τα μούτρα τους όσοι δημιουργούν ζητήματα

Κουίκ: Η κυβέρνηση δεν πέφτει – Θα σπάσουν πάλι τα μούτρα τους όσοι δημιουργούν ζητήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κύπρος, Λευκωσία, Σκόπια, Τέρενς Κουίκ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τον «γεωπολιτικό σταθεροποιητικό ρόλο» που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή ανέδειξε από τη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 Κύπρου, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας απέναντι σε πολύ νευρικούς και απρόβλεπτους γείτονες, όπως είναι η Τουρκία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η Ελλάδα με μία διείσδυση πάρα πολύ αξιοπρόσεκτη στο χώρο των Βαλκανίων, είναι υποχρεωμένη να κλείσει εθνικά κεφάλαια, εθνικά θέματα, ζητήματά της που είναι ανοικτά για δεκαετίες ολόκληρες.

Εστιάζοντας στη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Κουίκ είπε πως «η προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το θέμα το «Μακεδονικό» έγινε, η συμφωνία ή το προσύμφωνο υπεγράφη» και προσέθεσε: «Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι πριν καταλήξουμε στα σενάρια τα δημοσιογραφικά επειδή ο Καμμένος είπε έτσι, ο Κουίκ είπε έτσι, ο Κοτζιάς είπε έτσι ο Τσίπρας είπε έτσι, να περιμένουμε τις εξελίξεις και όταν θα έρθει η ώρα ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως η οποιαδήποτε πορεία από εδώ και μπρος, δεν θα κλονίσει, σε καμία περίπτωση, τη συμμαχία της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο δεν θα κλονίσει αυτή την σίγουρη και ασφαλή έξοδο που έχουμε από τα μνημόνια.

«Τον Έλληνα δεν θα τον γυρίσουμε πίσω. Θα τον προχωρήσουμε και άλλο μπροστά» συμπλήρωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και αυτές οι διακρατικές συμφωνίες παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

«Εξάλλου, χειροκροτήθηκε ως πατριώτης ο Νίκος Κοτζιάς για τους χειρισμούς στο Κυπριακό, πατριώτης είναι και ο Πάνος Καμμένος που χειρίζεται του υπουργείο Άμυνας» ανέφερε σε αυτό το σημείο.

Τέλος, διαμήνυσε ότι «εκείνοι οι οποίοι θέλουν διακαώς (μιντιάρχες, επιχειρηματίες, αποκόμματα ή κόμματα), να δημιουργήσουν ζητήματα στην κυβέρνηση, που πιάνονται από λέξεις, θα σπάσουν πάλι τα μούτρα τους» και υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν πέφτει».

Σχετικά άρθρα