Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί – Τι θα συζητήσει με τους Τσίπρα και Τσακαλώτο

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί – Τι θα συζητήσει με τους Τσίπρα και Τσακαλώτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Πιέρ Μοσκοβισί,

Η επομένη ημέρα των Μνημονίων και συγκεκριμένα η «ομαλή» μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στο πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας μετά τις 20 Αυγούστου, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει την Τρίτη στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Η έλευση του Μοσκοβισί στην Αθήνα συμπίπτει με μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονικά συγκυρία για την Ελλάδα, καθώς παραμένει ακόμη «νωπό» το μελάνι της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την έξοδο από το πρόγραμμα και το πλαίσιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος κομίζει τα εύσημα των Ευρωπαίων στις προσπάθειες της χώρας να εξέλθει του προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο και μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ενόψει των προσπαθειών για επάνοδο της χώρας στις αγορές.

Στις 9 το πρωί ο κ. Μοσκοβισί θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει, στις 10:00 το πρωί, συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο υπουργείο Οικονομικών. Αμέσως μετά τη συνάντηση θα γίνουν κοινές δηλώσεις στην αίθουσα Τύπου στον έκτο όροφο.

Στη 1:15 μετά το μεσημέρι, ο Γάλλος επίτροπος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά άρθρα