Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η σχέση της διαγραφής Μίχαλου με την ΠΑΣΟΚοποίηση της ΝΔ – «Δούρειος Ίππος» η Διαμαντοπούλου

Η σχέση της διαγραφής Μίχαλου με την ΠΑΣΟΚοποίηση της ΝΔ – «Δούρειος Ίππος» η Διαμαντοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννα Διαμαντοπούλου, Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κώστας Σημίτης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ,

Αντιδράσεις σε πολλά στελέχη της ΝΔ έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Γιάννη Μαστρογεωργίου, ως διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», μία κίνηση η οποία συνοδεύτηκε, δύο ημέρες μετά, με την διαγραφή Μίχαλου από το κόμμα.

Τα στελέχη αυτά, σύμφωνα με το thepressroom.gr θεωρούν ότι οι κινήσεις αυτές δεν είναι τυχαίες, αλλά είναι ενταγμένες σε μία γενικότερη στρατηγική της ηγετικής ομάδας της ΝΔ για αλλαγή της «ανθρωπογεωγραφίας» στην κεντροδεξιά παράταξη που έχει ως στόχο την απομάκρυνση στελεχών που δεν είναι αρεστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με ταυτόχρονη αλλαγή του ιδεολογικού προφίλ του κόμματος, από το παραδοσιακό προφίλ του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» που είχε εφαρμόσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε ακραία νεοφιλελεύθερη παράταξη.

Η εμπλοκή της Άννας Διαμαντοπούλου

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ακόμα ότι η επιλογή του Γιάννη Μαστρογεωργίου ως νέου γενικού διευθυντή του Think Tank της ΝΔ, (ο οποίος θεωρείται εκλεκτός της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου), γίνεται στο πλαίσιο της επιλογής της ηγετικής ομάδας της ΝΔ να βάζει σε θέσεις-κλειδιά στο κόμμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως αυτά έχουν στενούς δεσμούς με τον Κώστα Σημίτη και τα αποκαλούν «ορφανά του Σημίτη».

Ειδικά για την περίπτωση του κ. Μαστρογεωργίου και της Άννας Διαμαντοπούλου, στελέχη της ΝΔ θύμιζαν ότι πρόκειται για «φθαρμένο πολιτικό προσωπικό» το οποίο «δεν εκπροσωπεί τίποτα πέραν του εαυτού του, καθώς ο δικός τους πολιτικός χώρος τούς έχει αποβάλει και δεν έχουν καμιά αποδοχή στην κοινωνία».

Και ακόμα ότι «η Ν.Δ. με την κίνηση αυτή δεν μπορεί να ελπίζει σε διεύρυνση στην κοινωνία, αλλά σε περιχαράκωση γύρω από μια ελίτ που μόνο αισθήματα απέχθειας προκαλεί στον κόσμο».

Σχετικά άρθρα