Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 100 «κεφάλια» του City ο Τσίπρας στο Λονδίνο – Επενδύσεις μετά την ελάφρυνση χρέους

Με 100 «κεφάλια» του City ο Τσίπρας στο Λονδίνο – Επενδύσεις μετά την ελάφρυνση χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Λιάκος, Ελληνικά Ομόλογα, Επενδυτικό Σχήμα, Λονδίνο, Οικονομική Ανάπτυξη,

Με αιχμή του δόρατος την πρόσφατη απόφαση για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία έχει γίνει δεκτή με πολύ θετικά σχόλια από τις αγορές χρήματος, ο Αλέξης Τσίπρας συναντά οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στόχος του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές τόσο για εγχειρήματα στην Ελλάδα όσο και για την αγορά των ελληνικών ομολόγων, ενόψει των επόμενων εξόδων της χώρας στις αγορές από τον Αύγουστο και μετά την έξοδο από το μηχανισμό στήριξης.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, οι σημερινές συναντήσεις είναι ένας σημαντικός σταθμός σε μια «αλυσίδα» επαφών και συνομιλιών που θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα των καλοκαιρινών μηνών και το φθινόπωρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επικαλεστεί όπως αναμένεται την «ανάσα» που παίρνει η χώρα από την δεκαετή επιμήκυνση στις ωριμάνσεις των ομολόγων αλλά και από την δεκαετή περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή των δανείων και επί της ουσίας θα στείλει και ένα μήνυμα στις αγορές πως το ελληνικό χρέος έχει καταστεί βιώσιμο.

Η ανακοίνωση της Moodys για την απόφαση του Eurogroup πιστοποιεί τις θετικές αντιδράσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Πέραν τούτων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η ενίσχυση του cash buffer με 24,1 δισ. ευρώ λειτουργεί μεν ως ασφάλεια για την χώρα, η οποία και θα δοκιμάσει όταν κριθεί αναγκαίο την έξοδό της στις αγορές.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής του Σίτι, Τομ Σλέι (Tom Sleigh).

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή υπέχει θέση Διοίκησης του Σίτι του Λονδίνου.

Από την αίθουσα της «Παλιάς Βιβλιοθήκης», ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε έναν κύκλο περισσότερων από εκατό σημαίνοντων στελεχών της επενδυτικής/χρηματοπιστωτικής κοινότητας του Σίτι και, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση σε πιο στενό κύκλο συμμετεχόντων.

Ενδεικτική της ευνοϊκής συγκυρίας για την ελληνική οικονομία και το στοίχημα της ανάκαμψης, η χθεσινοβραδινή αναβάθμιση, από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε B+, χαιρετίζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Στις 18:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα περάσει το κατώφλι της Downing Street 10 προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σχετικά άρθρα