Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάεφ: Η συμφωνία με την Ελλάδα θα «περάσει» από το δημοψήφισμα – Τι θα κάνω με τον Ιβάνοφ

Ζάεφ: Η συμφωνία με την Ελλάδα θα «περάσει» από το δημοψήφισμα – Τι θα κάνω με τον Ιβάνοφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Iδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για την συμφωνία με την Ελλάδα στο ονοματολογικό λέγοντας ότι θα πρέπει να κυρωθεί από τον λαό της ΠΓΔΜ με δημοψήφισμα, και τονίζοντας ότι οι πολίτες θα στηρίξουν την λύση.

«Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος όπως ξέρετε και πιστεύω πως το δημοψήφισμα θα πετύχει», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Politika.

Ξεκαθάρισε μάλιστα εκ νέου πως εάν ο πρόεδρος Γκιόρκι Ιβανόφ, που πρόσκειται στην εθνικιστική αντιπολίτευση, επιμείνει να μην υπογράφει την συμφωνία ακόμα και μετά το δημοψήφισμα τότε η κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή θα πρέπει να εκκινήσει την διαδικασία για αποπομπή του.

«Οι πάντες θα πρέπει να σέβονται την βούληση του λαού, τόσο ο πρόεδρος Ιβανόφ όσο και η αντιπολίτευση», είπε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Politika, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα υιοθετηθεί από τους θεσμούς του κράτους, όμως σε άλλες περιπτώσεις η χρήση του επιθέτου «Μακεδονικός» θα είναι ελεύθερη.

Η συμφωνία των Πρεσπών δεν προβλέπει δεσμευτική ευθυγράμμιση με το νέο όνομα των μη κυβερνητικών οντοτήτων ή των οργανισμών που δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος, ανέφερε, αλλά αυτό είναι για εσωτερική κατανάλωσή του, αφού όταν εννοούμε erga omnes εννοείται ως τέτοιο ακόμα και στα ονόματα των κινηματογράφων.

Τρελίτσα να πουλά στον λαό του και καλά κάνει, αλλά με μέτρο.

Πρόσθεσε ότι περιέχεται ειδική πρόνοια για εμπορικές ονομασίες, σήματα και επωνυμίες, οι οποίες θα πρέπει να διευθετηθούν με την βοήθεια ομάδας ειδικών στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δύο χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συνεισφορά των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα