Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι εκτιμά ο Κοτζιάς για τις τουρκικές εκλογές – «Χειρότερη (για εμάς) η τουρκική αντιπολίτευση από τον Ερντογάν»

Τι εκτιμά ο Κοτζιάς για τις τουρκικές εκλογές – «Χειρότερη (για εμάς) η τουρκική αντιπολίτευση από τον Ερντογάν»

Στην Τουρκία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς στη Ρόδο μετά το πέρας των εργασιών της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε, ότι δεν έχει «την ελπίδα ότι αν έρθει η αντιπολίτευση (σ.σ. στη διακυβέρνηση της Τουρκίας) θα αλλάξουν τα πράγματα».

»Συνήθως άμα έχεις δυσκολίες με μια Κυβέρνηση, λες «άντε να έρθει η αντιπολίτευση να ξεπεραστούν». Η αντιπολίτευση στην Τουρκία, ο τρόπος που χειρίζεται τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων τουλάχιστον ως αντιπολίτευση, θα έλεγα ότι τείνουν να είναι και χειρότερα από ό,τι ο κ. Ερντογάν», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Όσον αφορά τον κ. Ερντογάν», συνέχισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, «νομίζω ότι η συμπεριφορά του είναι στρατηγική, αυτή η νευρικότητα που δείχνει και ο αναθεωρητισμός.

»Το μεγάλο ερώτημα είναι μετά από τις εκλογές αν θα είναι πιο ανεβασμένοι ή πιο ‘ευγενείς’ οι τόνοι, ας το πω έτσι.

»Αυτό συνδέεται με πάρα πολλούς παράγοντες όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, θα συνδεθεί με τον τρόπο και τον βαθμό που θα νικήσει ο κ. Ερντογάν, τόσο στην υποψηφιότητά του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο κι αν θα έχει μαζί του το Κοινοβούλιο».

»Διότι, εάν δεν έχει μαζί του το Κοινοβούλιο, μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός τόνων, προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

»Δεν θέλω να πω παραπέρα, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα.

»Έχουμε συζητήσει με όλους τους διεθνείς παράγοντες που ασχολούνται με την Τουρκία, έχουμε ανταλλάξει απόψεις, είναι πολύ ψύχραιμη η ανάλυσή μας και μας ακούν με μεγάλη προσοχή γιατί βλέπουν πόσο υπεύθυνα και μακρόπνοα κάνουμε την εξωτερική μας πολιτική», κατέληξε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σχετικά άρθρα