Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άδωνις θέλει να ξεπουλήσει όλη τη ΔΕΗ!

Ο Άδωνις θέλει να ξεπουλήσει όλη τη ΔΕΗ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, ΔΕΗ, Ιδιωτικοποιήσεις,

Μιλώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 για το νομοσχέδιο που αφορά την πώληση της ΔΕΗ “ζωγράφισε” για μια ακόμη φορά… Ο μνημονιακότερος όλων, κατά δήλωσή του, όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του ξεπουλήματος της ΔΕΗ αλλά, όπως επεσήμανε, δεν θέλει κανένα κρατικό έλεγχο στην εταιρεία…

Ο μεγάλος πατριώτης και βιβλιοπώλης Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά:

«Μέχρι στιγμής δεν κάνουμε καθόλου κουβέντα επί της ουσίας και κάνουμε κουβέντα μόνο για το αν είναι κοινωνικό αγαθό το ρεύμα ή όχι», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αφού συμφωνούμε επί της αρχής για το ότι πρέπει να υπάρξει ανταγωνισμός και να ανοίξει η αγορά ενέργειας έχει νόημα να συζητάμε για τις παραμέτρους. Πουλάμε το 30% της εταιρείας, πρέπει να πάρουμε το 30% της αξίας. Της αξίας της αυτή την περίοδο».

«Για να μπορέσει η ΔΕΗ να τακτοποιήσει τον τεράστιο δανεισμό που έχει, έχει τρεις επιλογές. Να πάνε οι μέτοχοι να βάλουν λεφτά. Προς το παρόν δεν υπάρχει διάθεση. 2ος τρόπος, να πουλήσεις ένα κομμάτι της εταιρείας. Αυτό που λέμε τώρα με την μικρή ΔΕΗ και 3ος να φορτώσεις το κόστος της αναδιάρθρωσης στον καταναλωτή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», πρόσθεσε.

«Η ΔΕΗ σήμερα είναι μια εταιρία που η τεχνολογική της κατάσταση την καθιστά μη ανταγωνιστική. Η ΔΕΗ είναι ούτως η άλλως, ημικρατική. Έχει κρατική διοίκηση. Δεν θέλω να έχει κρατικό έλεγχο η ΔΕΗ. Εγώ θέλω να έχει ιδιωτικό έλεγχο η ΔΕΗ», είπε ακόμα και συνέχισε:

«Πάμε να συνδυάσουμε δύο πράγματα. Κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματα, και την προσπάθεια τόνωσης του ανταγωνισμού. Στην Ελλάδα, είναι τόσο μεγάλη η ΔΕΗ και τόσο κυρίαρχη που δεν υπάρχει χώρος να έρθει νέος επενδυτής. Η γόνιμη συζήτηση θα ήταν, αυτό που κάνουμε τώρα, ως προς τους όρους είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε;».

«Εμείς πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ δύο επιχειρήσεων προσφέρει καλύτερες τιμές και αναγκάζει τις εταιρίες να σέβονται περισσότερο τον πελάτη τους», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και εμείς πιστεύουμε ότι ως τηλεπλασιέ είσαι επιτυχημένος, για τα άλλα θα σε κρίνει ο λαός και η ιστορία… Σύντομα!

Σχετικά άρθρα