Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να τοποθετηθεί για τις 7 κακουργηματικές διώξεις» (βίντεο)

«Ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να τοποθετηθεί για τις 7 κακουργηματικές διώξεις» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Βίντεο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΚΕΕΛΠΝΟ, Νέα Δημοκρατία,

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη μετά τη βόμβα από τον εισαγγελέα Διαφθοράς που άνοιξε τον δρόμο για δίωξη στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. αφού στην δικογραφία για τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τον πρώην υπουργό Υγείας.

«Οι πολιτικές ευθύνες του κ. Γεωργιάδη είναι πασιφανείς και προφανείς σε ότι αφορά την υποθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ» απάντησε σε ερώτηση σχετική για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού υγείας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Η εισαγγελέας έχει ασκήσει 7 κακουργηματικές διώξεις και κάποια στιγμή, θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Γεωργιάδης αντί να τα χρεώνει σε υποτιθέμενα χειραγωγημένα πορίσματα διότι αυτό έκανε με χθεσινές του δηλώσεις» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Να μας πει αν και οι διώξεις που του έχουν ασκηθεί είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης, ή εντολών και από ποιον».

Ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που θα εξετάσει τη δικογραφία για ποινικές ευθύνες του κ. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης:

«Η αποστολή εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη στη Βουλή της δικογραφίας έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης».

«Πρέπει να ερευνηθεί κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 23-23 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη με αντίστοιχη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου που εκτιμά το πόρισμα σε 256.000 ευρώ συνολικά για ένα χρόνο, και βεβαίως επειδή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ έχει κακουργηματικό χαρακτήρα».

Σχετικά άρθρα