Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρά Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Διχάζεις τους Έλληνες – Νομιμοποίησες το φίδι της Χρυσής Αυγής»

Πυρά Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Διχάζεις τους Έλληνες – Νομιμοποίησες το φίδι της Χρυσής Αυγής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Σκόπια,

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντάς του ευθύνες για την εκτροπή της Χρυσής Αυγής, που δια στόματος Μπαρμπαρούση ζήτησε πραξικόπημα.

«Βγήκατε και μας είπατε ότι με τη Συμφωνία «διχάζουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Για κακή σας όμως τύχη, την ίδια ώρα, στη γειτονική χώρα ο Γκρουέφσκι και οι συν αυτώ, λένε ακριβώς το ίδιο για τον κ. Ζάεφ. Ότι διχάζει το λαό του για να ενώσει τους Έλληνες.

»Προφανώς, επειδή δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα, η αλήθεια είναι ότι δεν ισχύει τίποτα από τα δύο.

»Ξέρετε όμως τι ισχύει κ. Μητσοτάκη; Ότι επιλέξατε με την ανεύθυνη στάση σας στο Μακεδονικό να ανοίξετε το κουτί της Πανδώρας. Εν γνώσιν σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Με τις πανομοιότυπες τοποθετήσεις σας με τους εθνικιστές του VMRO, περί ανεπίτρεπτης εθνικής υποχώρησης και μειοδοσίας, νομιμοποιήσατε τον ακραίο, εμπρηστικό εθνικιστικό λόγο και την ακραία ορολογία, προκειμένου να ψαρέψετε στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου, διολισθήσατε σε εκφράσεις που ποτέ δεν έχουν ακουσθεί στο κοινοβούλιο για το χειρισμό ενός εθνικού θέματος από τη μεταπολίτευση και μετά».

«Αφήσατε τους βουλευτές σας, αν δεν τους παρακινήσατε κιόλας, να ομιλούν για προδότες και για εσχάτη προδοσία», είπε ο πρωθυπουργός για να τονίσει:

«Με αποτέλεσμα να αφήσετε ορθάνοικτη τη κερκόπορτα στη Χρυσή Αυγή, στους υμνητές της Χούντας και των ναζί, να έρχονται στο ελληνικό κοινοβούλιο και να παρακινούν σε κατάλυση του πολιτεύματος σε κατάλυση της δημοκρατίας.

»Έχετε ακέραια την ευθύνη κε Μητσοτάκη, που ως όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος σας και του κ. Σαμαρά, δίδετε νομιμοποίηση στο φίδι να ξεμυτίσει από το αυγό του, μέσα στο άνδρο της δημοκρατίας, στο ελληνικό κοινοβούλιο.

»Έχετε τεράστια την ευθύνη γιατί είστε εσείς αυτός που επιλέγετε τελικά να διχάσετε τους Έλληνες, στην απέλπιδα προσπάθειά σας να ενώσετε τη τριχοτομημένη σας παράταξη».

Σχετικά άρθρα