Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά για συμφωνία με Σκόπια: Θετικό βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση

Γεννηματά για συμφωνία με Σκόπια: Θετικό βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Σκόπια, Φώφη Γεννηματά,

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορεί να έχουν γίνει θετικά βήματα όμως τα αρνητικά σημεία είναι σημαντικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κ.Γεννηματά παρατήρησε ότι αποτελεί ένα βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση, ενώ περιέχει αρνητικά σημεία που απομακρύνουν από τη προοπτική μιας βιώσιμης λύσης.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, θα μπορούσε η συμφωνία να γίνει δεκτή αν τα συμφωνηθέντα για τη γλώσσα και την εθνότητα προσδιορίζονται από το νέο όνομα που συμφωνήθηκε, το Σεβέρνα Μακεντόνια, και οι επιστολές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να σταλούν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών στα Σκόπια για να μην υπάρξουν εμπλοκές εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στη ΝΔ, που χειροκρότησε με πάθος την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, όπως είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, την επέκρινε πως έχει ιστορική ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει κάνει μεγάλη οπισθοχώρηση και διαφοροποιήσεις από τη εθνική γραμμή.

Σχετικά άρθρα