Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Μητσοτάκης με την πρόταση μομφής πάτησε τη νάρκη μέσα στη ΝΔ

Πώς ο Μητσοτάκης με την πρόταση μομφής πάτησε τη νάρκη μέσα στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πάνος Καμμένος, Σκόπια,

Στην διαπίστωση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάτησε το… κουμπί αλά Κιμ αλλά τελικά ο πύραυλος θα αποδειχθεί τζούφιος, κατέληξε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της ΝΔ για πρόταση μομφής κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έπεσε πάνω στην πόρτα του Προκόπη Παυλόπουλου, οποίος χθες του αρνήθηκε το έμμεσο αίτημα για συνταγματική εκτροπή, ανακοίνωσε πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα τελευταία προαπαιτούμενα που ανοίγουν την έξοδο από το μνημόνιο, η ΝΔ, η οποία κλυδωνίζεται από σοβαρές αναταράξεις που έχει προκαλέσει η στάση Μητσοτάκη – σε γραμμή Σαμαρά – στη συμφωνία θα υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ως εκ τούτου, η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 18.00 σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κανονικά η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες την Κυριακή.

Ήδη από χθες τόσο το Μαξίμου όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του είχε στείλει σήμα στην Πειραιώς εάν… τολμά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, σηκώνοντας το γάντι στις απειλές που διέρρεαν από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά χθες το βράδυ (κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ) απάντησε αρνητικά: «δεν έχω κανέναν λόγο. Δεν αισθάνομαι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και δεδομένου ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, παρά τη διαφωνία του για το ονοματολογικό έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης, ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να επιβεβαιώσει πως διαθέτει ακόμα την κυβερνητική πλειοψηφία των 154 βουλευτών.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η πρόταση μομφής από την πλευρά της ΝΔ γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να καβαλήσει το κύμα της πατριδοκαπηλείας, ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός βέβαια, εάν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και δουν την πρόταση μομφής που θα εξέθετε τον Αλέξη Τσίπρα, να επιστρέφει ως μπούμερανγκ με αύξηση της κυβερνητικού πέλματος ενόψει και της επίλυσης του Σκοπιανού και της εξόδου από τα μνημόνια σε ενάμισι μήνα…

Σχετικά άρθρα