Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος” – Τι είπε ο Παυλόπουλος στη συνάντηση με Φωτίου

“Να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος” – Τι είπε ο Παυλόπουλος στη συνάντηση με Φωτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεανώ Φωτίου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Υπουργείο Εργασίας,

Τη σημασία του κοινωνικού κράτους, το οποίο χαρακτήρισε «πυλώνα της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Γνωρίζω το ενδιαφέρον που έχετε δείξει, τον σχεδιασμό που έχετε κάνει για την στήριξη του Κοινωνικού Κράτους, σε πολύ δύσκολους καιρούς για τον Tόπο. Την σημασία του Κοινωνικού Κράτους για την κοινωνική συνοχή την ξέρουμε όλοι. Την ζούμε άλλωστε όλοι, βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος την κ. Φωτίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημείωσε ακόμη πως είναι «παρήγορο» το ότι «δημιουργούνται πλέον ευαισθησίες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πως «ολοένα και περισσότεροι, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγνωρίζουν την σημασία του κοινωνικού κράτους σε ολόκληρη την Ευρώπη».

«Μην ξεχνάμε ότι το κοινωνικό κράτος είναι πραγματικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά κι εκεί πρέπει να επενδύσουμε όλοι αν θέλουμε η ευρωπαϊκή μας οικογένεια να είναι σε θέση να διαδραματίσει τον ρόλο τον οποίο έχει, ιστορικώς αναλάβει» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η κ. Φωτίου ανέφερε ότι στόχος της συνάντησής της με τον ΠτΔ είναι να τον ενημερώσει για τις κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας, μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα της αποϊδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία και ιδίως των παιδιών.

Σχετικά άρθρα