Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Πολλαπλασιαστής ανάπτυξης το κοινωνικό κράτος

Δραγασάκης: Πολλαπλασιαστής ανάπτυξης το κοινωνικό κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Σύρος,

Ειδική μνεία στο σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του 15ου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, το οποίο διεξάγεται στη Σύρο.

Το υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι επιτέλους «βγαίνουμε από τα μνημόνια με ένα δικό μας σχέδιο», ενώ σημείωσε με νόημα ότι «προχωράμε από την άναρχη και αποσπασματική ανάπτυξη στη με σχέδιο και οργανωμένη ανάπτυξη».

Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι ο νέος τρόπος ανάπτυξης απαιτεί συλλογικά παραγωγικά υποκείμενα αλλά και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, και προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό κράτος, το οποίο «πρέπει να λειτουργεί ως στήριγμα και ως πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης».

Στη συνέχεια, ο κ. Δραγασάκης εστίασε στις προοπτικές της οικονομίας των Κυκλάδων, σημειώνοντας ότι «η νησιωτικότητα αποτελεί εθνικό συγκριτικό πλεονέκτημα».

«Το παραγωγικό μέλλον των Κυκλάδων βρίσκεται σ’ ένα πλουραλιστικό παραγωγικό μοντέλο, συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων» έσπευσε να προσθέσει.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε ειδική ανοαφορά στην ενίσχυση της διασύνδεσης των νησιών με την ενδοχώρα, αλλά και στην ανάπτυξη με όρους αειφορίας.

Σχετικά άρθρα