Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, λέει ο Μητσοτάκης

Ζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, λέει ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει την απόσυρση του «νομοσχεδίου Γαβρόγλου», ενώ σε περίπτωση υπερψήφισής του θα καταργήσει τον σχετικό νόμο, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα Τετάρτη με τον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τόσο τη διαδικασία επείγοντος που αδικαιολόγητα, όπως τόνισε, επέλεξε η κυβέρνηση για τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά και την ουσία του.

Επεσήμανε, δε, ότι «η εκδικητική υποβάθμιση του Σώματος των Σχολικών Συμβούλων και ο αποκλεισμός τους από τις επιλογές στελεχών αποτελούν συνειδητή στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ενάντια στην αριστεία και την αξιοκρατία».

«Για την κατάργηση της έννοιας της αξιολόγησης και για τα απίστευτα ψέματα τα οποία είπε χθες ο κ. Γαβρόγλου -τα οποία ανέδειξε η Τομεάρχης μας- συνδέοντας το Προεδρικό Διάταγμα περί αξιολόγησης με δήθεν απολύσεις, όταν ήταν τελείως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ των δύο», σημείωσε επίσης.

«Αλλά είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και για τη δραματική υποβάθμιση του ρόλου των Σχολικών Συμβούλων και για την ξεδιάντροπη προσπάθεια που γίνεται να αλωθεί η διοίκηση της εκπαίδευσης από κομματικά στελέχη με μια διαδικασία επιλογής στελεχών, η οποία μόνο αντικειμενική δεν είναι», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σχετικά άρθρα