Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης

Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΝΦΙΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.

Ο ίδιος ανέφερα ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για την συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα το 67% των ιδιοκτητών, θα παραμείνει ο ίδιος.

Παράλληλα, ο υπουργός τους ενημέρωσε, ότι αύξηση θα δει το 15% των υπόχρεων στην καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ποσοστό στο οποίο περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες όμως η επιβάρυνση θα είναι 20 ευρώ το χρόνο.

Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, και τα ερωτήματα των βουλευτών, αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι “δεν είναι της ώρας αυτά”.

Σχετικά άρθρα