Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα στήριξης Παυλόπουλου στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Μήνυμα στήριξης Παυλόπουλου στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Τη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας, αλλά και των πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι αυτές οι αρχές και οι αξίες, ιδίως εκείνες που αφορούν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, έχουν τεράστια αξία στους ταραγμένους καιρούς μας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε και τη στήριξη στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, που έχει αναλάβει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή, τόνισε ότι «υπολογίζουμε στη στήριξη του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας» και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως επισήμανε, από την πλευρά του Πατριαρχείου δίνεται έμφαση στον πολιτισμό της αλληλεγγύης, αλλά και στις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

«Εκφράσατε, μόλις προ ολίγου, αυτή την συμπαράστασή σας και την αλληλεγγύη σας προς την Μητέρα Εκκλησία και προς το ταπεινό μου πρόσωπο. Και εκφράζω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου αλλά και την ευαρέσκεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

Σχετικά άρθρα