Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Ποτέ δεν θα συνεργαστώ με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Μητσοτάκης: Ποτέ δεν θα συνεργαστώ με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Γιάννης Μπουτάρης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ανοικτά θεωρεί όλα τα ενδεχόμενα πολιτικών εξελίξεων ο πρόδεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για δεσμεύσεις που ισοδυναμούν με τέταρτο μνημόνιο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση των φορολογικών συντελεστών και για μείωση του δημοσίου με εκχώρηση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και για πολιτική ανοχής στην βία.

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα είπε ότι «είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που υποθάλπει την οργανωμένη βία.

»Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας αριστεράς, τους ηγέτες του τους γνωρίζουμε, είναι μία οργάνωση που έχει κάνει βίαια χτυπήματα.

»Αν υπήρχε πραγματική πολιτική βούληση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί».

Έφερε το παράδειγμα της Τήνου όπου τα μέλη του συνελήφθησαν μετά από ενέργεια του δημάρχου.

«Υπήρξε η πολιτική βούληση και κινήθηκε η δικαιοσύνη. Αντίθετα στην Βουλή ο πρόεδρος τους έδωσε και τα περιπολικά για να αποχωρήσουν».

Σημείωσε ότι θα εξετάσει ακόμη και το νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπισή του και τον συνέδεσε με την βία άλλων ομάδων όπως στα Εξάρχεια όπου όπως είπε εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που μπορεί να οδηγήσει στην τρομοκρατία.

Η βία δεν έχει ιδεολογικό περιεχόμενο, πρόσθεσε, και πρέπει όλα τα περιστατικά όπως και εκείνο του κ. Μπουτάρη να καταδικαστούν.

Για την απειλή εναντίον του είπε ότι δεν φοβάται και «δεν μπορεί κανείς να με απειλήσει εμένα ή την παράταξη που ηγούμαι».

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι επιτυχημένος δήμαρχος

Αναφέρθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας ότι δεν έχει πετύχει σαν δήμαρχος και για αυτό δεν τον στηρίζει.

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει προσπάθειες να εμφανιστεί ως κεντροαριστρερός, να προσομοιάσει στην ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, είναι όμως μία προσπάθεια καταδικασμένη στην αποτυχία, δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό μπούσουλα, τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει στην εξουσία.

Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τους πολίτες του μεσαίου χώρου… Με τον κ. Τσίπρα είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους…

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας.

»Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών».

Σχετικά άρθρα