Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολοταχώς για έξοδο τον Αύγουστο – Μελέτη βιωσιμότητας χρέους ζήτησε το Eurogroup

Ολοταχώς για έξοδο τον Αύγουστο – Μελέτη βιωσιμότητας χρέους ζήτησε το Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ελληνικό Χρέος, Ευρωζώνη, Κλάους Ρέγκλινγκ, Μάριο Σεντένο, Μνημόνιο, Πιέρ Μοσκοβισί,

Την ολοκλήρωση μιας επικαιροποιημένης ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους (DSA) ζήτησε από τους θεσμούς το Eurogroup, το οποίο χαιρέτισε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη δ’ αξιολόγηση και κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα πριν από την επόμενη συνεδρίασή του, στις 21 Ιουνίου.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο επεσήμανε ότι «ακούσαμε καλά νέα από τους θεσμούς».

Ανέφερε επιπλέον ότι διεξήχθη μια αρχική συζήτηση για το χρέος και υπογράμμισε πως «κοινός μας στόχος η εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του».

«Το παζλ συμπληρώνεται», τόνισε εξάλλου, δηλώνοντας αισιόδοξος καθώς «βλέπω δέσμευση από όλες τις πλευρές», όπως είπε.

Τόνισε επίσης ότι «στην επόμενη συνάντησή μας τον Ιούνιο θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα στο τέλος Αυγούστου».

Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup Ιουνίου

Την αισιοδοξία του πως θα επιτευχθεί συμφωνία στο eurogroup της 21ης Ιουνίου, εξέφρασε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί «Κάναμε μεγάλη πρόοδο, δεν φτάσαμε στο τέλος του δρόμου αλλά είμαι αισιόδοξος πως τον Ιούνιο θα έχουμε συμφωνία».

«Καλωσορίσαμε την τεχνική συμφωνία που επετεύχθει το Σάββατο, αλλά και την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως είναι μια σημαντική κίνηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει η Ελλάδα κάνει το κομμάτι της δουλειάς που της αναλογεί και αυτό θα οδηγήσει τους πιστωτές να διαβεβαιώσουν για τα μέτρα βιωσιμότητας του χρέους.

«Και αυτό αναμφισβήτητα είναι κάτι που πρέπει να φτάσουμε και να γίνει πρόοδος μέχρι τις 21 Ιουνίου», ανέφερε.

«Η συμφωνία πρέπει να γίνει δεκτή από τα κράτη μέλη και από τα “μάτια” των αγορών. Αυτό το πακέτο μέτρων θα κάνει το χρέος βιώσιμο και μόνον έτσι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα θα τραβήξει επενδύσεις, θα δημιουργήσει δουλειές και αυτός είναι στόχος μας», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί

Ρέγκλιγνκ: Πολλή δουλειά μπροστά μας

Στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από πλευράς της Ελλάδας στάθηκε εκ νέου ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγνκ, σημειώνοντας πως απομένει πολλή δουλειά μέχρι το τέλος του προγράμματος. Όπως είπε, «είχαμε μια καλή συζήτηση για το χρέος».

Ανέφερε επίσης ότι το ένα δισ. που δεν έχει εκταμιευθεί από την προηγούμενη δόση, είναι διαθέσιμο έως τα μέσα Ιουνίου και εξαρτάται από την πρόοδο στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από πλευράς ελληνικού Δημοσίου.

Σχετικά άρθρα