Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κικίλιας: Δεν χωρούν “αστερίσκοι” σε φασιστικές πράξεις

Κικίλιας: Δεν χωρούν “αστερίσκοι” σε φασιστικές πράξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκη, Νέα Δημοκρατία,

«Ομόθυμα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και κυρίως η κοινωνία, οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν χωρούν «αστερίσκους» και «ναι μεν αλλά…».

Όπως ανέφερε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στο «Ε», είτε πρόκειται για επίθεση σε κάποιον επώνυμο ή ανώνυμο συμπολίτη μας, το κράτος Δικαίου είναι επιβεβλημένο να είναι πάνω απ’ όλα.

«Το κράτος και συνεπώς η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει τους πολίτες. Η κοινωνική ειρήνη και η ασφάλεια των πολιτών είναι κοινωνικά αγαθά» είπε.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε παράλληλα ότι «τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις, μία από αυτές δυστυχώς ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξέθρεψαν αυτού του είδους τις συμπεριφορές, όταν στις δύσκολες χρονιές για την ελληνική Πολιτεία και κοινωνία, στο όνομα των αδικιών που υπέστησαν πολλοί συμπολίτες μας κάποιοι “αγανακτισμένοι” καπηλεύτηκαν τον πόνο τους, την αγανάκτησή τους και την αδυναμία της στιγμής και έβαλαν αστερίσκους σε βίαιες συμπεριφορές».

«Θυμάμαι πλειάδα σημερινών κυβερνητικών στελεχών να δικαιολογούν πράξεις πολιτικού κανιβαλισμού, χειροδικίας και βίας και κατά πολιτικών (Χατζηδάκης, Κουμουτσάκος κ.α.), δημοσιογράφων και πολιτών επωνύμων και ανωνύμων. Θυμάμαι φράσεις πολιτικών αρχηγών στη βόρεια Ελλάδα περί διαπόμπευσης πολιτικών αντιπάλων (Πάχτας)» είπε.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι πλέον τρέχει μια δικογραφία και απέναντι σε αυτούς που σπεύδουν να μοιράσουν ευθύνες, εκείνος θα περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Καλό θα ήταν να αφήσουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια τη Δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους. Περιμένω από την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να βρούμε τους υπαιτίους του ξυλοδαρμού του κ. Μπουτάρη. Με τις απόψεις και τις θέσεις του μπορεί να διαφωνεί οποιοσδήποτε και εγώ ίσως. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει χέρι σε κανέναν σε αυτή τη χώρα. Όμως, δεν χωράει ούτε ερωτηματικό, ούτε αστερίσκος, ούτε αμφισβήτηση σε μια αποτρόπαια, φασιστική πράξη. Από όπου και αν προέρχεται, η πράξη πρέπει να καταδικαστεί» υπογράμμισε.

Παράλληλα, επέκρινε την αντίδραση που εξέδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού: «Η ανακοίνωση που έβγαλε ο Πρωθυπουργός αφήνει ένα πολύ μεγάλο παράθυρο. Δηλαδή για κάποιους είναι ποινικά κολάσιμη η χειροδικία, η αυτοδικία, η καταστροφή, ο βανδαλισμός, ενώ για κάποιους άλλους αν υπάρχει μανδύας ιδεολογικός ή πολιτικός δεν είναι. Δηλαδή για τους Ρουβίκωνες τέτοιες πράξεις δεν είναι ποινικά κολάσιμες; Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα