Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απειλές από τον Χουλουσί Ακάρ και άφθονο γέλιο στην Αθήνα: «Πότε νίκησαν σε ναυμαχία και το… ξέχασε η ιστορία;»

Νέες απειλές από τον Χουλουσί Ακάρ και άφθονο γέλιο στην Αθήνα: «Πότε νίκησαν σε ναυμαχία και το… ξέχασε η ιστορία;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

«Αν υπάρξει ανάγκη για καθήκον στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το έθνος και τη πατρίδα μας θα το εκτελέσουμε χωρίς κανένα δισταγμό. Κανένας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς», δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, απειλώντας ευθέως την Ελλάδα και προκαλώντας σκωπτικά σχόλια σε κύκλους αναλυτών στην Αθήνα, όπως, «πότε νίκησαν σε ναυμαχία και… ξέχασε να το αναφέρει η ιστορία», ή ακόμα καλύτερα «αναλογίζεται ότι έτσι κι εάν τολμήσει να μας απειλήσει τι θα γίνει με τους Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας του;».

Η αστεία απειλή του Χουλουσί Ακάρ -δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που εκτοξεύει τέτοιες κενές απειλές- έγινε από σε τουρκική φρεγάτα την οποία επισκέπτεται.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Χουλουσί Ακάρ πάλι το έπαιξε «στρατηλάτης» σε ομιλία του προς τους Τούρκους στρατηγούς. Εκεί τόνισε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και «δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων».

«Από την πλευρά μας», είχε πει, «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας.

»Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων».

Η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που δεν έχει. Είναι βέβαιο ότι σε μια αναμέτρηση των δύο στόλων ο τουρκικός θα υποστεί συντριπτική καταστροφή, ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο οι Αιγύπτιοι έχουν καταστήσει σαφές ότι ο στόλος τους θα πολεμήσει δίπλα στον δικό μας.

Προφανώς και κανείς δεν εύχεται για έναν πόλεμο, αλλά εάν οι Τούρκοι τον προκαλέσουν θα είναι και το τέλος τους. Η χώρα τους θα διαμελιστεί και οι υπόδουλοι λαοί της Τουρκίας θα ελευθερωθούν από τον μακραίωνα ζυγό.

Σχετικά άρθρα