Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο Novartis: Φυγομαχεί η ΝΔ – Αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής

Σκάνδαλο Novartis: Φυγομαχεί η ΝΔ – Αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

Αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή για σκάνδαλο Novartis, μετά την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία του, ο κ. Μησοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στη Βουλή, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «γίνατε μέσα σε μόλις τρία χρόνια ένα καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανένα ηθικό φραγμό».

«Σαν το οξύ διαβρώνετε σταγόνα – σταγόνα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

»Προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε επιπλέον ότι η Ν.Δ. δεν προτίθεται να συμμετάσχει «σε μια ψηφοφορία φιάσκο με δέκα κάλπες ντροπής».

«Αυτή την άθλια μεθόδευση αρνούμαστε να τη νομιμοποιήσουμε», πρόσθεσε και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με αντικείμενο την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

«Θέλετε δεν θέλετε θα έρθετε στη Βουλή κ. Τσίπρα για το θέμα αυτό», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «ενορχηστρωτή της σκευωρίας».

Όπως είπε, «με βάση καταθέσεις άφαντων μαρτύρων στοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν δύο πρώην Πρωθυπουργοί, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο Διοικητής της ΤτΕ και έξι πρώην υπουργοί.

»Και για δεύτερη φορά, ο κ. Τσίπρας, ο ενορχηστρωτής αυτής της σκευωρίας, δεν είχε το θάρρος να τους ακούσει. Κρύφτηκε στο γραφείο του».

Επεσήμανε, δε, ότι «ζήσαμε μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία: Σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι να ζητούν την αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ αυτοί που δρομολόγησαν τη σύσταση της Επιτροπής να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Είπε επίσης ότι «δεν προέκυψε κανένα αδίκημα σχετικό με δωροδοκία, δωροληψία και απιστία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έκανε λάστιχο την αρμοδιότητα της Επιτροπής για την απιστία».

«Στη Βουλή τη συμπεριέλαβατε στο κατηγορητήριο, ενώ στην Επιτροπή επικαλεστήκατε αναρμοδιότητα όταν διαπίστωσατε ότι αφορούσε και τον κ. Κουρουμπλή», συνέχισε.

Επέμεινε, δε, ότι «η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε. Έστειλε την υπόθεση στη Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά η Επιτροπή, αρνήθηκε την εφαρμογή του ίδιου άρθρου γιατί προβλέπει, λένε, την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «αν ήθελαν πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης τι τους εμπόδιζε να ελέγξουν τις τυχόν αξιόποινες πράξεις και μετά να αποφασιστεί ή όχι η παραγραφή τους;

»Η απάντηση είναι απλή: Αν διερευνούσαν πραγματικά την υπόθεση θα αποκαλυπτόταν η σκευωρία που έστησαν με τους τρεις κουκουλοφόρους».

Αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι «κάποτε ζητούσατε χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο.

»Μετά από τρεισήμισι χρόνια του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου στην εξουσία το συνονθύλευμα που μας κυβερνά οδηγεί τη χώρα σε ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς, αυτήν τη φορά, χρηματοδότηση».

Σχετικά άρθρα