Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποχώρησε από τη συζήτηση για τη Novartis η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Αποχώρησε από τη συζήτηση για τη Novartis η Δημοκρατική Συμπαράταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο Novartis, Φώφη Γεννηματά,

Την αποχώρηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «βρώμικο παιχνίδι σκιών».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πάνω στο σκάνδαλο Novartis επιλέξατε να στήσετε μια σκευωρία», ενώ σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή αρνήθηκε οποιαδήποτε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

«Πήγατε να στήσετε δίκες άλλων εποχών και σας βγήκε πολιτική επιθεώρηση» σχολίασε και πρόσθεσε: «Αφού πρώτα διασύρατε κάποια πρόσωπα με εμφανή πολιτικά κριτήρια στέλνετε τώρα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

Ανέφερε επιπλέον ότι «μόνο εμείς ζητάμε να ανοίξει επιτέλους ο φάκελος του φαρμάκου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κλείσατε άρον – άρον τον φάκελο Novartis γιατί την αλήθεια στο φάρμακο την φοβάστε όπως ο διάβολος το λιβάνι».

Αναφερόμενη στη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ την παρέδωσε το 2004 στα 2,4 δισ. ευρώ, την παρέλαβε το 2009 στα 5,1 δισ. και δύο χρόνια αργότερα, μειώθηκε στα 2,8 δισ. Όπως τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δεξιοί του εταίροι δίνουν συγχωροχάρτι στη Ν.Δ.».

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως σύμφωνα με διαρροές, έχει πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ το όνομα «Μακεδονία του Ιλιντεν». Υπογράμμισε επίσης ότι η συγκεκριμένη ονομασία «συνιστά επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού», ενώ συμπλήρωσε ότι αναμένει διάψευση της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα