Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στουρνάρας: Αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης

Στουρνάρας: Αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Στουρνάρας, Σκάνδαλο Novartis,

Ο Γιάννης Στουρνάρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης.

«Φοβήθηκαν την αποκάλυψη της αλήθειας διότι αν προχωρούσαν στην διερεύνηση της υπόθεσης, καλούσαν τους προστατευόμενους μάρτυρες, θα αποκαλυπτόταν η ψευδομαρτυρία, η παντελής έλλειψη στοιχείων, οι αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν στους μάρτυρες προκειμένου να πουν αυτά που είπαν, οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης και τελικά η σκευωρία.

»Αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της αντιπολίτευσης.

»Ένοχοι είναι άλλοι και μάλιστα πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Η Μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης θα συνεχίσει να προκαλεί ζημιά στη χώρα.

»Δεν υπάρχει προηγούμενο στον αναπτυγμένο κόσμο με ασυνάρτητες μαρτυρίες τριών ανωνύμων μαρτύρων υπό κ αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, υποκείμενοι σε πιέσεις και σε εκβιασμούς, χωρίς στοιχεία και ενδείξεις να στέλνονται 10 πολιτικά πρόσωπα κατηγορούμενα ,να ανοίγονται τραπεζικοί λογαριασμοί να στοχοποιούνται και να διαπομπεύονται».

Ο κ. Στουρνάρας όμως έβαλε στο στόχαστρο του και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για την ερώτηση που κατέθεσε στο ευρωκοινοβούλιο και στον Μάριο Ντράγκι όσον αφορά το πρόσωπο του.

«Ο κ. Κούλογλου κατέθεσε ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο απευθυνόμενος στο Μάριο Ντράγκι ρωτώντας τον εάν η Ευρωπαΐκή κεντρική τράπεζα είναι ενήμερη για τις κατηγορίες προς το πρόσωπό μου και τι σκοπεύει να κάνει για να διαφυλάξει το κύρος της.

»Άφησε να υπονοηθεί ότι δεν μπορώ να μείνω στη θέση του επικεφαλής της τραπέζης της Ελλάδος αλλά φυσικά πήρε την απάντηση που του αξίζει από τον κ. Ντράγκι.

»Ένας Έλληνας ευρωβουλευτής κατέθεσε τέτοιου είδους ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος νομίζοντας ότι έτσι δυσφημεί βάναυσα τον διοικητή αλλά στην πραγματικότητα όμως δυσφημεί βάναυσα την χώρα του αφού αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας.

»Η υπόθεση Novartis δεν σταματάει στη διαπόμπευση, την κατασυκοφάντησή και την σπίλωση αλλά κινδυνεύει να πλήξει το κράτος δικαίου.

»Είναι καθήκον μου να διεκδικήσω να αποκαλυφθεί όλη αλήθεια, τα ονόματα των ψευδομαρτύρων και να τιμωρηθούν οι σκευωροί και οι φυσική και ηθικοί αυτουργοί όποιοι κι αν είναι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Σφοδρή ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Θανάση Καρτερού κάνοντας λόγο για φασίζουσες σκοπιμότητες , για ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με αναφορές στον εμφύλιο και στις διώξεις των αριστερών.

«Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου αν ζούσαν θα ήταν περήφανοι για την επούλωση των πληγών του εμφυλίου μετά την μεταπολίτευση.

»Είμαι βέβαιος ότι ο στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος θα ήταν περήφανος να βλέπει στην έδρανα της κυβέρνησης υπουργό Οικονομικών τον ανιψιό του που αποφοίτησε από την Οξφόρδη.

»Ο Θανάσης Στουρνάρας Γραμματέας του ΕΑΜ Λαμίας που μεγάλωσε εμένα και τα αδέρφια μου θα ήταν περήφανος να βλέπει στην τράπεζα της Ελλάδος τον υποφαινόμενο επικεφαλής επίσης απόφοιτο της Οξφόρδης.

»Και οι δύο όμως θα θλιβόταν βαθύτατα για τη δολοφονία χαρακτήρων που επιχειρείτε σήμερα με μια φασίζουσα ιδεολογική παλινδρόμηση.

»Θα πρέπει να τιμωρηθούν οι φυσικοί και κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εκτρώματος. Υπερασπιστείτε το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα