Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπυράκη: «Πακέτο» η κατάτμηση της Β΄Αθήνας με την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού

Σπυράκη: «Πακέτο» η κατάτμηση της Β΄Αθήνας με την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ελληνική Ομογένεια, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία,

Τη σύνδεση της κατάτμησης της εκλογικής περιφέρειας Β’ Αθηνών με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού επανέλαβε για ακόμη μία φορά η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση, επιμένοντας να θέτει ως αντικείμενο συζήτησης μόνο την κατάτμηση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», η κ. Σπυράκη τόνισε πως «η κυβέρνηση στη συνάντηση, των εκπροσώπων των Κομμάτων με τον κ. Σκουρλέτη, επιμένει να θέτει ως αντικείμενο συζήτησης, το ζήτημα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών και του Υπολοίπου μόνο, την ώρα που το θέμα αυτό για μας δεν υπάρχει. Γιατί, εμείς το προτείναμε πρώτοι, εμείς τον Ιούλιο του 2016, καταθέσαμε τροπολογία στον εκλογικό νόμο, την οποία η Κυβέρνηση απέρριψε».

Αναφορικά με το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι καινούργιοι ψηφοφόροι αυτοί. Είναι ψηφοφόροι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι άνθρωποι που ζούν χρόνια εκτός Ελλάδος, είτε έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης» και με πολύ εύκολο τρόπο, όπως είπε, «δηλαδή με την επαναβεβαίωση των εκλογικών καταλόγων στο εξωτερικό, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

«Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να ψηφίσουν και οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν μειωμένες οικονομικές δυνατότητες, και δεν μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο να πεταχτούν για ένα Σαββατοκύριακο στην Πατρίδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη «έχει πολύ μεγάλη σημασία, να περάσει αυτός ο νόμος. Να περάσει η κατάτμηση της Β’ Αθηνών και του Υπολοίπου, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αλλά και τα δύο μαζί. Και τα δύο μαζί πακέτο. Γιατί είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο. Δεν θα αλλάζουν τον εκλογικό νόμο στη μέση της διαδρομής, κάθε φορά που η Κυβέρνηση έχει διαφορετικές διαθέσεις και αισθάνεται λίγο περίεργα εξ’ αιτίας των δημοσκοπήσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αποκλείουμε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, για πολλά χρόνια και έχουν ελληνική υπηκοότητα και διαβατήριο, η κ. Σπυράκη επεσήμανε ότι «θα αφορά κι όλους εκείνους τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, έχουν ελληνικό διαβατήριο, και βρίσκονται στο εξωτερικό, πριν πολλά χρόνια, είτε έχουν φύγει την τελευταία δεκαετία, λόγω της οικονομικής κρίσης».

Σχετικά άρθρα