Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κωλοτούμπα” Μητσοτάκη για Σκόπια: Στο ΕΛΚ λέει άλλα από ότι στην Ελλάδα

“Κωλοτούμπα” Μητσοτάκη για Σκόπια: Στο ΕΛΚ λέει άλλα από ότι στην Ελλάδα

Σε… εθνική γραμμή υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes κινείται εκτός συνόρων ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας για το εσωτερικό της χώρας τη γραμμή Σαμαρά – Άδωνι.

Προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ στη Σόφια,ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η επίλυση του προβλήματος του ονόματος της πΓΔΜ πρέπει να είναι συνολική, αλλά και ενιαία.

«Η οποία έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο το erga omnes, αλλά και τη συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα. Και αυτή η συνταγματική αλλαγή είναι μία προϋπόθεση για την επίλυση, από την οποία η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό» σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας τη γραμμή “Σαμαρά – Γεωργιάδη” για εσωτερική χρήση, υπό το φόβο του αντίκτυπου που θα έχει η διολίσθησή του στη γραμμή των συλλαλητηρίων και την αναζήτηση λύσης “σε άλλη συγκυρία” στο διεθνές προφίλ του.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης κινείται στη γραμμή Τσίπρα αλλά και Καραμανλή αναφορικά με την επίλυση του ονοματολογικού με σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων, όπερ συνεπάγεται και τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα.

Σχετικά άρθρα