Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λέει ο Κουμουτσάκος μια «κοτσάνα», την υιοθετεί ο Μητσοτάκης και μετά κάνουν σαν «…παιδιά, χαρά γεμάτα»

Λέει ο Κουμουτσάκος μια «κοτσάνα», την υιοθετεί ο Μητσοτάκης και μετά κάνουν σαν «…παιδιά, χαρά γεμάτα»

Με τη Νέα Δημοκρατία ΜητσοτάκηΚουμουτσάκου δεν θα βαρεθούμε ποτέ. Η παροιμιώδης ασχετοσύνη τους στην εξωτερική πολιτική αρχίζει πλέον και καταντά ευτράπελο.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος υπήρξε διπλωμάτης, ξεστόμισε την Τρίτη μια νέα εξωφρενική κοτσάνα και την Τετάρτη, επειδή προφανώς τους άρεσε εκεί στην Πειραιώς, την υιοθέτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι είπαν οι δύο φωτοβόλοι αστέρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Είπαν ότι στο Σκοπιανό η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πρέπει πρώτα να υλοποιήσει τη συμφωνία με την Ελλάδα και μετά αυτή να επικυρωθεί.

«Απαράβατη προϋπόθεση και θεμελιώδης εγγύηση για οριστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι η αλλαγή του Συντάγματός τους.

»Αλλαγή που όχι απλά θα προβλέπεται, αλλά θα έχει γίνει πράξη πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και άρχισαν να σκίζουν τα πτυχία τους νομικοί και διπλωμάτες με αυτό που άκουσαν.

Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική οι διαπραγματεύσεις δύο χωρών καταλήγουν σε μια συμφωνία που υπογράφεται, επικυρώνεται και στην συνέχεια υλοποιείται. Δεν υλοποιείται και ύστερα επικυρώνεται.

«Ακόμα και για να παραδοθεί μια χώρα στην άλλη, πρώτα υπογράφουν τη συμφωνία και μετά παραδίδουν τα όπλα τους», μας είπε έμπειρος διπλωμάτης και νομικός που τον συναντήσαμε στα καφέ της Βαλαωρίτου.

«Αυτά που λέει ο Κουμουτσάκος και συμφωνεί και ο Μητσοτάκης, είναι πράγματα τρελά. Και καλά ο Μητσοτάκης, τραπεζοϋπάλληλος ήταν, ο άλλος τι σόι διπλωμάτης είναι;» αναρωτήθηκε ο ίδιος συνομιλητής μας.

Σχετικά άρθρα