Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια

Παπαδημούλης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ δείχνει, ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και είμαστε κοντά σε συμφωνία» δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης έσπευσε να διευκρινίσει, ότι «συμφωνία όμως δεν υπάρχει». Πρόσθεσε δε, ότι «θεωρώ ότι μια τέτοια συμφωνία, εφόσον υπάρξει, θα πάρει καθαρή και ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή η πλειοψηφία, τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Άσκησε δε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «αν η ΝΔ συρθεί στην γραμμή του “όχι”, ακυρώνοντας την ίδια την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του ίδιου του κόμματος, νομίζω ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Αν η ΝΔ αντιταχθεί σε αυτή τη λύση, θα βρεθεί ένα κόμμα ανάδελφο στους κόλπους του ευρωπαϊκού φιλολαϊκού κόμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη «μια σειρά θεμάτων, στην κορυφή των οποίων και το Σκοπιανό, θα αποδειχθούν -εφόσον προχωρήσουν σε λύση- καταλύτες για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και αυτό δεν το θεωρώ αρνητικό».

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα και στα Σκόπια, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνει βήμα ένταξης της γειτονικής χώρας στους ευρωπαϊκούς ή ευρώ-ατλαντικούς θεσμούς, πριν γίνουν πράξη, όσα συμφωνηθούν σε αυτή τη διεθνή συμφωνία, με τις πανίσχυρες διεθνείς ρήτρες».

Σχετικά άρθρα