Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαραντάρης φοιτητοπατέρας της ΝΔ «κόβει» φοιτητικές παρατάξεις από τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (βίντεο)

Σαραντάρης φοιτητοπατέρας της ΝΔ «κόβει» φοιτητικές παρατάξεις από τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νέα Δημοκρατία, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΟΝΝΕΔ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Φοιτητικές Εκλογές,

Κάμερα κινητού τηλεφώνου κατέγραψε φοιτητοπατέρες της ΔΑΠ να απαγορεύουν στη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Τη Δευτέρα, εχθές, σε προεκλογικό διοικητικό συμβούλιο που έγινε για τον σύλλογο φοιτητών, προέδρευε ο τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, ο οποίος δεν έχει καμία φοιτητική ιδιότητα εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Ο εν λόγω πολιτευτής της ΝΔ απαγόρευσε στη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ να είναι υποψήφιοι στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Τονίζουμε ότι ο κ. Μητσόπουλος είναι πάνω από μια δεκαετία δεξί χέρι του βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστα Κατσαφάδου, ως υπεύθυνος για τα οργανωτικά κάθε εκλογικής του διαδικασίας.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει και ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κόπτεται τόσο πολύ να μην συμβαίνουν τέτοια μέσα στα πανεπιστήμια, τι δουλειά έχει και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να ανακατεύεται στις φοιτητικές εκλογές στέλεχος του κόμματός του σχεδόν σαραντάρης στην ηλικία.

Αυτή είναι η ΝΔ που διατρανώνει -άκρως υποκριτικά- ότι δεν θέλει τα «κομματικά» στα πανεπιστήμια; Πόση ποια υποκρισία;

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ

Για μια ακόμη φορά φέτος γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που καταδεικνύει πλήρως το διαχρονικό ρόλο της ΔΑΠ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Νεολαίας του ΠΡΑΤΤΩ.

Η οργάνωση της ΝΔ στα πανεπιστήμια μένοντας πιστή στις αντιδημοκατικές πρακτικές της επιχείρησε να εμποδίσει τη συμμετοχή της παράταξης του Μπλόκο, που πρόσκειται στη Νεολαία Σύριζα, στις φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Οι τραμπούκικες αυτές λογικές που γυρνούν χρόνια πίσω το φοιτητικό συνδικαλισμό παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και το δημοκρατικό τους χαρακτήρα.

Ακριβώς αυτές τις πρακτικές τα «άριστα» κυκλώματα αντιγραφών και κάθε είδους πελατειακή εξυπηρέτηση έχουν συμβάλει στην απαξίωση του φοιτητικού συνδικαλισμού και την απομαζικοποίηση των φοιτητικών εκλογών.

Άραγε η ΔΑΠ όταν αναφέρεται σε εξωπανεπιστημιακές παρεμβάσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου, κάνοντας λόγο για άσυλο ανομίας, εννοεί και το στενό συνεργάτη τοπικού βουλευτή της ΝΔ, που δεν έχει καμία σχέση με τα φοιτητικά δρώμενα εδώ και 15 χρόνια, ο οποίος παρευρισκόταν στο ΔΣ ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ καθοδηγώντας την όλη διαδικασία;

Άραγε αποτελεί αυτό εκμετάλλευση προς όφελος πολιτικών μηχανισμών και φίμωση της φοιτητικής κοινότητας;

Η οργάνωση του Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ καταγγέλλει και αποδοκιμάζει ξεκάθαρα τους τραμπουκισμούς των νεοφιλεύθερων της ΔΑΠ που αποκλείουν δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις από τις εκλογικές διαδικασίες.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκμετάλλευση και την προσβολή των φοιτητικών διαδικασιών από τοπικούς πολιτικάντηδες της ΝΔ προς όφελος ενίσχυσης της πολιτικής τους πελατείας οι οποίοι χέρι χέρι με τη ΔΑΠ επιχειρούν να καπελώσουν και να χειραγωγήσουν τη φοιτητική κοινότητα.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο:

Σχετικά άρθρα