Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 17 Μαΐου Τσίπρας και Ζάεφ συναντιούνται στη Σόφια με θέμα το «Σκοπιανό»

Στις 17 Μαΐου Τσίπρας και Ζάεφ συναντιούνται στη Σόφια με θέμα το «Σκοπιανό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Μάθιου Νίμιτς, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Νίκος Κοτζιάς, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, του ομολόγου του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ και του Ειδικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στο Σούνιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων ΙΒΝΑ, η διαδικασία της επίλυσης της διαφοράς για το ονοματολογικό βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της και η συνάντηση του Σαββάτου άνοιξε το δρόμο για την οριστική λύση της διαφοράς.

Όπως τόνισε ο Μάθιου Νίμιτς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά το πέρας των συνομιλιών, η εξάωρη συζήτηση χαρακτηρίστηκε από σοβαρότητα, σκληρή, εντατική και θετική δουλειά, προετοιμάζοντας στην ουσία την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαΐου 2018 στη Σόφια.

Οι δυο Υπουργοί θα ενημερώσουν τους Πρωθυπουργούς των χωρών για τις τελευταίες συζητήσεις, όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΙΒΝΑ, διαμορφώθηκε η μεθοδολογία της οριστικής λύσης του ονοματολογικού.

Σχετικά άρθρα