Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύρκος: Δεν θα είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής – Χρειάζεται συναίνεση για αναζήτηση της χαμένης Αριστεράς

Κύρκος: Δεν θα είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής – Χρειάζεται συναίνεση για αναζήτηση της χαμένης Αριστεράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Μίλτος Κύρκος, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Αποκαλυπτική των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action 24.

Ο κ. Κύρκος άσκησε σκληρή κριτική στο ΚΙΝΑΛ και στη Φώφη Γεννηματά και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της αυτόνομης καθόδου του Ποταμιού, με το οποίο έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής. Προέβλεψε, άλλωστε, ότι αν συνεχιστούν οι διαφωνίες στο ΚΙΝΑΛ, δύσκολα θα φτάσει στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα.

Ερωτηθείς για τις επαφές του με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κύρκος επιβεβαίωσε ότι συνομιλεί τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα όσο και με υπουργούς όπως ο κ. Πιτσιόρλας, ο κ. Βίτσας και ο κ. Μουζάλας.

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με μια πιθανή συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε όλα όσα εμποδίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτή την ώρα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση του κ. Κριμιζή από τον κ. Παππά, στο χειρισμό της υπόθεσης Νοβαρτις από την κυβέρνηση, στη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κύρκος υποστήριξε ότι ο στόχος πρέπει να είναι η συναίνεση για την αναζήτηση της χαμένης Αριστεράς, ενώ αναφέρθηκε και στις παροτρύνσεις του προς τα ελληνικά κόμματα που ανήκουν στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών να αποφύγουν κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ.

Σχετικά άρθρα