Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: O Άδωνις θέλει εκλογές την Κυριακή – Γιατί αγχώνεται και γίνεται “μπάχαλο” η ΝΔ

Μαξίμου: O Άδωνις θέλει εκλογές την Κυριακή – Γιατί αγχώνεται και γίνεται “μπάχαλο” η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία,

Την σαφή διαφοροποίηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αίτημα του χρόνου των εκλογών, με τον πρώτο να ταυτίζεται περισσότερο με τη Φώφη Γεννηματά και λιγότερο με τον Πρόεδρό του την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες για επικείμενη κατάργηση των θέσεων των Αντιπροέδρων από τη ΝΔ, επιχειρεί να αναδείξει το Μέγαρο Μαξίμου.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού έσπευσε να εκμεταλλευθεί τη διακριτή στάση του Αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος σε πρωινή του συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 24/7 δήλωσε πως “εμείς ζητάμε την επόμενη Κυριακή εκλογές”.

“Η άποψη του ΚΙΝΑΛ είναι να κάνουμε εκλογές πριν από τη λήξη της διαπραγμάτευσης, με σκοπό η διαπραγμάτευση να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση”, είπε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε ότι ο ίδιος συμφωνεί με την άποψη της κυρίας Γεννηματά.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εντόπισαν άμεσα τη διχογνωμία, καθώς η δήλωση του κυρίου Γεωργιάδη βρίσκεται σε απόσταση από την πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε ζητήσει εκλογές τον Σεμπτέμβριο, μιλώντας πρόσφατα στους τομεάρχες της ΝΔ:

“Τον προκαλώ σήμερα (τον κύριο Τσίπρα) αν όντως πιστεύει το αφήγημά του να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντας το στην κρίση των πολιτών”, είχε σημειώσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει αμέσως μετά: “Ποτέ δεν κρύψαμε ότι θεωρούμε αρνητική κάθε μέρα που περνάει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι ένας κύκλος κλείνει τον Αύγουστο με την έξοδο ας κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο”.

“Μπάχαλο στη γραμμή της ΝΔ”

Σε σχόλιό του το πρωθυπουργικό γραφείο υπογραμμίζει: “Ο κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές το Σεπτέμβρη, ο Αντιπρόεδρός του ‘την επόμενη Κυριακή’. Τελικά ποιος εκφράζει την επίσημη θέση της ΝΔ; Ή μήπως δεν υπάρχει επίσημη θέση;

Το μπάχαλο στη γραμμή της ΝΔ, όπως εκφράστηκε και στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, φανερώνει το αδιέξοδό της.

Διότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019 και μέχρι τότε, μία σειρά από υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της ΝΔ θα έχουν βρει το δικαστικό τους δρόμο ανεμπόδιστα, όπως ορίζει ο νόμος” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα, η τελευταία αναφορά, σχετικά με “υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της ΝΔ”, ερμηνεύεται και ως έμμεση προειδοποίηση, καθώς η δικαστική έρευνα για τη Novartis βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν εμπλακεί ονόματα πρώην υπουργών.

Μέχρι στιγμής, η ΝΔ επιμένει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, ενώ από τα στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν σταθερά αυτό τον όρο και παραπέμπουν σε κάθε περίπτωση στο αποτέλεσμα που θα προκύψει από την Δικαιοσύνη.

Τα μαζεύει η ΝΔ για την εκλογολογία

Από τη ΝΔ, αντί επισήμου σχολίου για την σημερινή δήλωση του κ.Γεωργιάδη, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση και υπενθυμίζουν πως η ΝΔ έχει ζητήσει εκλογές το ταχύτερο δυνατόν.

Αναφερόμενοι στην πρόσφατη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εκλογών τον Σεπτέμβριο, πηγές της Συγγρού σημειώνουν ότι αυτό ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της ΝΔ υπό την έννοια ότι, αν ο κύριος Τσίπρας πιστεύει ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε από το μνημόνιο, τότε ας πάει σε εκλογές, ώστε να δούμε τι λένε για αυτό το ζήτημα και οι πολίτες.

Σχετικά άρθρα