Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Κουβέλης για τον Ερντογάν και την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Τι είπε ο Κουβέλης για τον Ερντογάν και την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αδριανούπολη, Δημήτρης Κουκλατζής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φυλακές, Φώτης Κουβέλης,

Η Τουρκία θα συνεχίσει τη ρητορική της έντασης με την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη διενέργεια των τουρκικών εκλογών, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ενώ για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη εκτίμησε ότι λόγω των συνεχών πιέσεων, κάποια στιγμή ο Ερντογάν θα τους απελευθερώσει.

Ο κ. Κουβέλης ισχυρίστηκε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι η Τουρκία θα αποφύγει να περάσει τις «κόκκινες γραμμές», δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο ένα από τα συνήθη επεισόδια στο Αιγαίο να μετατραπεί σε θερμό, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα θερμάνει έτι περαιτέρω την όλη υπόθεση αναφορικά με τις σχέσεις της με την Ελλάδα, που δεν είναι μόνο σχέσεις που διαταράσσονται από την Τουρκία με την Ελλάδα, αλλά είναι σχέσεις που αφορούν συνολικότερα την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

«Η Τουρκία, ο Ερντογάν, η πλειονότητα των τουρκικών πολιτικών δυνάμεων θέλει να κρατά ανοιχτό το πεδίο στον χώρο του Αιγαίου, στις σχέσεις με την Ελλάδα, ανοιχτό το πεδίο αναφορικά με δικά μας κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα και όπως με σαφήνεια αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επανακαθορίσει την παρουσία της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι το μεγάλο ζήτημα, το οποίο απασχολεί την Τουρκία. Βεβαίως έχει ανοιχτά μέτωπα και προς άλλες πλευρές της χώρας του ο κ. Ερντογάν» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως «από τις συνεχείς πιέσεις δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ο κ. Ερντογάν να αποφασίσει την αποφυλάκιση και την απελευθέρωσή τους».

«Και λέω ο κ. Ερντογάν», διευκρίνισε, «γιατί δυστυχώς η τουρκική Δικαιοσύνη χειραγωγείται, είναι υποταγμένη στις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες του κ. Ερντογάν. Δεν λειτουργεί ελεύθερα, δεν λειτουργεί αντίστοιχα με τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία άφησε δύο Τούρκους πολίτες ελεύθερους με την απλή δήλωσή τους ότι έχουν κατοικία στην οποία θα φιλοξενηθούν και αυτή είναι του τουρκικού προξενείου, ενώ παρόμοια δήλωση έκαναν και οι δύο στρατιωτικοί μας με τους συνηγόρους τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα».

Σχολιάζοντας επίσης την κυβερνητική πρόταση για την κατάτμηση της Β’ εκλογικής Περιφέρειας της Αθήνας ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε πως διαχρονικά υποστηρίζει την προοπτική αυτή και παρατήρησε:

«Η Β’ Περιφέρεια Αθηνών έχει 1.400.000 ψηφοφόρους -ίσως είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια ανά τον κόσμο- πρέπει να κατατμηθεί, όπως πρέπει να κατατμηθεί κατά την άποψή μου και η εκλογική περιφέρεια της Αττικής, το υπόλοιπο Αττικής».

Σχετικά άρθρα